- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κάλεσμα των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λάρισας για το συλλαλητήριο

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λάρισας καλεί όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας στα ιατρεία του ΠΕΔΥ (ΡΟΥΣΒΕΛΤ) την Τρίτη 4/9, στις 11 το πρωί, διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς, σε νοσηλευτές, σε εξοπλισμό. Από 1/8/2018 ισχύουν οι καινούργιες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς συμπληρώνοντας έτσι τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η συνέχιση με νέους περιορισμούς στις ιατροφαρμακευτικές παροχές όπως προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο είναι δεδομένη. Ακόμα οι συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατρούς θα φέρουν νέα χαράτσια στους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους και αυτό επειδή οι ασφαλισμένοι που θα πηγαίνουν στο γιατρό πέραν του προβλεπόμενου 4/ωρου θα επιβαρύνονται οι ίδιοι την δαπάνη όπως γινόταν και με τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, οι δε γιατροί υποχρεούνται να μην δέχονται πάνω από 16 επισκέψεις στην 4/ωρη απασχόληση. Επιπλέον όλοι οι ασθενείς που θα καλούν τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς (Γενικοί γιατροί, Παθολόγοι, κ.α) σε κατ’ οίκον επίσκεψη θα πληρώνουν οι ίδιοι εξ’ ολοκλήρου την επίσκεψη. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτές τις μεθοδεύσεις που αναγκάζουν τους συνταξιούχους, τον φτωχοποιημένο λαό να μην μπορεί να προστατεύσει την υγεία του παρά μόνο αν έχει χρήματα!!
Η κυβέρνηση όσο και αν προσπαθεί με την προπαγάνδα της, να ωραιοποιήσει μια κατάσταση τα έργα της την διαψεύδουν. Όπως υποχρεώθηκε κάτω από τον αγώνα των συνταξιούχων να επιστρέψει με τη σύνταξη του Αυγούστου τις παρακρατήσεις, χωρίς αιτήσεις και δικαστήρια, έτσι και πάλι ο αγώνας μας θα ασκήσει την πίεση του για να αλλάξουν αυτές οι πολιτικές. Επίσης διεκδικούμε άμεσα την κατασκευή του ιδιόκτητου κτιρίου του ΕΦΚΑ.
Καλούμε επίσης όλους τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικά το παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, που φέτος η κυβέρνηση έχει τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ. Η αναχώρηση των λεωφορείων μας θα γίνει στις 2.30 μ.μ, από το χώρο της Λαϊκής της Τετάρτη δίπλα στον Πηνειό και η μετακίνηση θα είναι δωρεάν.