Ψεκασμοί σε 1,7 εκατ. ελαιόδεντρα για την καταπολέμηση του δάκου


Tags |

Δολωματικούς ψεκασμούς σε 1.732.000 ελαιόδεντρα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας για την καταπολέμηση του δάκου πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις με τους αναδόχους. Η διενέργεια τοπικού δολωματικού ψεκασμού θα πραγματοποιηθεί στις Τοπικές ή Δημοτικές Κοινότητες: Ιτέας, Ελαίας, Πυργετού, Ραψάνης, Γόννων, Νέσσωνος, Καλοχωρίου, Κυψελοχωρίου, Όσσης, Ελάτειας, Μακρυχωρίου, Παραποτάμου, Πουρναρίου, Αγιάς, Σωτηρίτσας, Μελιβοίας, Βελίκας, Παλιουριάς, Σκήτης, Καρίτσας, Κόκκινου Νερού, Σκλήθρου, Δελερίων, Ροδιάς και Αργυροπουλείου, Τυρνάβου (Λυγαριά).
Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι: «Παρά το γεγονός ότι στις Περιφέρειες έρχονται συνεχώς αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και το προσωπικό, μέσω της σκληρής δουλειάς και του προγραμματισμού καταφέρνουμε και αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστεύουμε στον παραγωγό, στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και συνεργαζόμαστε με όλους έτσι ώστε η χώρα να στηριχθεί η παραγωγή».
Παράλληλα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας τη διενέργεια τοπικού δολωματικού ψεκασμού από 10-8-2018 στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς και συγκεκριμένα στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες: Τ.Κ. Ιτέας, Ελαίας και Γόννων του Δήμου Τεμπών και Τ.Κ. Μελιβοίας (Μελιβοία, Βελίκα, Παλιουριά), Σκήτης, Καρίτσας (Καρίτσα, Κόκκινο Νερό) και Σωτηρίτσας του Δήμου Αγιάς.
Υποχρεούνται οι ελαιοπαραγωγοί, που έχουν ελαιοκτήματα στις ψεκαζόμενες περιοχές, να παραβρίσκονται στα κτήματά τους κατά την ημέρα του ψεκασμού, ώστε να διαπιστώσουν τον ψεκασμό.
Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.
Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωση τους από την ένταξη τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

Πρόσφατα Δελτία

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Dusseldorf για τις εναλ…
21/8/2018
Αντιπλημμυρικά έργα σε χείμαρρους του Ασπροποτάμου…
17/8/2018
Συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας με το Υπουργείο Υ…
14/8/2018
Κώστας Αγοραστός: Δώσαμε στους δήμους τη δυνατότητ…
14/8/2018
Πιστώθηκαν 5.047.000 ευρώ σε 281 επιλαχόντες νέους…
10/8/2018
Κωστας Αγοραστός: Πάνω απ’ όλα η ενωμένη Θεσσαλία
9/8/2018