Η γιορτή της Παναγίας σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ


Tags |

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα, θεία κατάνυξη και μαζική συμμετοχή πιστών εορτάστηκε η γιορτή της Παναγίας στο Αρμένιο, το Λοφίσκο, τη Μεσοράχη τα Μύρα και το Μ. Μοναστήρι και του Δήμου Κιλελέρ.
Στο Μ. Μοναστήρι, παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική κοινότητα, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.Οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να γλεντήσουν με τη συνοδεία λαϊκοδημοτικής ορχήστρας.
Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρτου Δήμου Κιλελέρ Ι. Μπακαλόπουλος ανέφερε ότι είναι πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής και των κατά τόπου Αντιδημαρχιών να στέκονται αρωγοί στις εκδηλώσεις των τοπικών κοινοτήτων, να τιμούν τους πολιούχους των χωριών βοηθώντας στην οργάνωση των θρησκευτικών και των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Παρέστησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ε. Μακρόπουλος, Κ. Φιλιππούλης, Γ. Καρυούδης και Γ. Σκρίμπας, ο πρόεδρος και το μέλος του ΤΣ του Μ. Μοναστηρίου Δ. Βλαϊδης και Π. Κυρούδης και πλήθος κόσμου.
Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος παρακολούθησε την πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Παναγίας στο Αρμένιο όπου παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ι. Μπακαλόπουλος και Ι. Πινάκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Βισβίκης και Κ. Φιλιππούλης οι πρόεδροι των ΤΚ Αρμενίου και Νίκης Δ. Καραμήτρος και Γ. Τσικόπουλος το μέλος του ΤΣ Αρμενίου Ν. Κουτσής και πολλοί πιστοί.