Συνάντηση Συντονιστή Αποκεντρωμένης με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας


Tags |

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου,οΠεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Κωνσταντίνος Αγοραστός, επισκέφτηκε τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ.Νικόλαο Ντίτορα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Λάρισας,κ. Κωνσταντίνο Μέγα.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και των δύο φορέων,εξετάστηκαν θέματαπου άπτονται των αρμοδιοτήτων τόσο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και της Περιφέρειας και αφορούν στην καλύτερη συνεργασία και το συντονισμό των υπηρεσιών, προκειμένου αφενός οι πολίτες να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόγρηγορότερα και αποτελεσματικότερα και αφετέρου να αντιμετωπιστούνμε τον καλύτερο τρόπο έκτακτες καταστάσεις και γεγονότα που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών.
Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Ντίτορας σε δηλώσεις του τόνισε: «Είχαμε σήμερα μια συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι οι αρμοδιότητες λίγο πολύ είναι ξεκαθαρισμένες, αυτό, όμως, δεν φτάνει για να λειτουργήσουν σωστά οι υπηρεσίες. Χρειάζεται μια συνεργασία για να υπερπηδήσουμε εμπόδια, τα λεγόμενα γραφειοκρατικά, τα οποία ταλανίζουν τη χώρα μας.
Όταν υπάρχει θέληση μπορούμε να λύσουμε πολλά προβλήματα έχοντας ως αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με το μικρότερο κόστος».
Επίσης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας(ΥΠΕΝ), με έγγραφό του προς όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, «στο πλαίσιο της επιτάχυνσης και απλοποίησης των διαδικασιών κατεδάφισης με βάση την τροπολογία του ΥΠΕΝ “Επείγουσες ρυθμίσεις για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις”», συγκεντρώνει τους καταλόγους με τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν τελεσιδικήσει σε αιγιαλούς, σε αναδασωτέες εκτάσεις και ρέματα καθώς επίσης και τα αιτήματα χρηματοδότησης για την κατεδάφιση τους.