Επίσκεψη ΘΕΣΤΟ στον ΕΛΓΑ


Tags |

Τα πολύ μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάταςτα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στην περιοχή μας (χαλάζι, κατακλυσμιαίας μορφής βροχοπτώσεις, πλημμύρες κλπ),ήταν το θέμα της επίσκεψης που πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΘΕΣΤΟ κκ. Σουλιώτης και Σαπουνάς, μαζί με παραγωγούς του ΘΕΣΤΟ, στα γραφεία του ΕΛΓΑ Λάρισας.
Στη σύσκεψη στην οποία παρευρέθηκαν από πλευράς ΕΛΓΑ οι κκ. Λιόντος, Καραμπάτσας και Τσιάμπας, ο Πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ ζήτησε από τον ΕΛΓΑ να σταθεί δίπλα στους παραγωγούς, όπως αρμόζει στο ρόλο που καλείται να επιτελέσει. Τονίστηκε η σημασία της αποκατάστασης του κοινού αισθήματος δικαίου των ταλαιπωρημένων από τα καιρικά φαινόμενα αγροτών, πολύ περισσότερο σήμερα που και οι ασφαλιστικές εισφορές είναι υψηλές και ο ρόλος του ΕΛΓΑ και του δημόσιου χαρακτήρα του αμφισβητείται έντονα. Ζητήθηκε επίσης να γίνουν όλα με το μέγιστο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μια από τις δυναμικότερες καλλιέργειες, που πατροπαράδοτα ενισχύει το αγροτικό εισόδημα του θεσσαλικού κάμπου.
Από πλευράς ΕΛΓΑ Λάρισας και δια στόματος του Προϊσταμένου του κ. Λιόντου, δόθηκαν όλες οι δεσμεύσεις για έγκαιρη και σύμφωνη με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού εκτίμηση των ζημιών.
Ο κ. Σουλιώτης δηλώνει σε όλους τους τόνους, ότι δε θα σταματήσει σε αυτές τις διαβεβαιώσεις, αλλά θα ζητήσει και τη συμβολή της Πολιτείας, με τη διερεύνηση και παράλληλων ενισχυτικών μορφών αντιστάθμισης του χαμένου εισοδήματος των μελών του Συνεταιρισμού που εκπροσωπεί.