Μάξιμος: Μόνο θλίψη μας προκαλεί ο κ. Κουβέλης!


Tags |

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη αναφορικά με την κριτική που άσκησε στα όσα είπε στη συνέντευξη του ο ΑνΥπΕΘΑ στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας, έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Ο αναπληρωτής υπουργός του κ. Καμμένου, με αμέριμνο ύφος, εν μέσω μιας καθολικής κοινωνικής κατακραυγής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, επιλέγει αντί της αιδήμονος σιωπής, να επανέρχεται στο ‘‘τόπο του εγκλήματος’’.
Επειδή, όμως, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, και επειδή ο καθείς έχει την προσωπική του ιστορία, για την οποία κρίνεται τελικώς, σημειώνω επιγραμματικά τα εξής:
Ο κ. Κουβέλης ανήκει σε μια κυβέρνηση που είχε υποσχεθεί ως αντιπολίτευση ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα αποκαταστήσει μισθούς και συντάξεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντ’ αυτού υπέγραψε δύο ακόμη αχρείαστα μνημόνια.
Ο κ. Κουβέλης λέει ότι δεν έκαναν μειώσεις στους μισθούς των ενστόλων, αλλά στην πράξη οι αποδοχές τους μειώθηκαν γιατί δεν απέδωσαν το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών παρά την απόφαση του ΣτΕ.
Ο κ. Κουβέλης εγκαλεί εμάς γιατί δεν προλάβαμε να καταβάλουμε την πρώτη δόση από το πρώτο 50% της απόφασης του ΣτΕ (2194/2014), βάσει του οποίου εκδόθηκε ο νόμος 4307/2014, ενώ θα πρέπει να εγκαλέσει τον εαυτό του και όσους εργαλειοποιώντας την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά, που ήδη είχε εκδώσει τη σχετική Κ.Υ.Α.(17-11-2014, Β-3093).
Ο κ. Κουβέλης, και με την ‘‘φαρμακερή’’ (εδώ γελάνε) ανακοίνωση του γραφείου τύπου του, λησμονεί να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ.
Τέλος, κ. Κουβέλης ας κοιτάξει στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου που συμμετέχει και θα δει εκεί πρωτοκλασάτους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους, μαζί με τον κ. Καμμένο, συναγελάζεται, και οι οποίοι πριν λίγους μήνες πρωτοστατούσαν στην καμπάνια τακτοποίησης αυθαιρέτων και μετά να μιλά για τις ευθύνες ‘‘όσων δόμησαν αυτό το κράτους της συναλλαγής και της αυθαιρεσίας μέσω των πελατειακών σχέσεων’’.
Σε κάθε περίπτωση, η στάση του κ. Κουβέλη, ενός ανθρώπου που από εν δυνάμει Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατάντησε υφιστάμενος του κ. Καμμένου και άνθρωπος για όλες τις δουλειές του κ. Τσίπρα, μόνο θλίψη μας προκαλεί».