Μάξιμος: Σήριαλ ο εμπαιγμός των ενστόλων για τα αναδρομικά


Tags |

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με κατάπληξη διαβάσαμε τη συνέντευξή του κ. Κουβέλη, στην οποία αλλοιώνει -ελπίζουμε από άγνοια και όχι εσκεμμένα- όλη την πραγματικότητα σε σχέση με τα αναδρομικά των ενστόλων.
Κατ’ αρχάς υποστηρίζει ότι οι μισθοί των ενστόλων δεν έχουν υποστεί μείωση από το 2015. Τον πληροφορούμε, λοιπόν, ότι ήδη από τον Φεβρουάριο του 2018 διαπιστώνονται μειώσεις σε μισθούς αλλά και σε συντάξεις ενστόλων. Οι μειώσεις αυτές οφείλονται στη λήξη των αναδρομικών δόσεων που προέβλεπε ο ν. 4307/2014 με τον οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά είχε χορηγήσει το 50% των περικοπών που είχαν επιβληθεί σε μισθούς και συντάξεις το 2012, και είχε προγραμματίσει τη χορήγηση του υπολοίπου 50% για το 2016, σεβόμενη τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Ο κ. Κουβέλης προσπερνά το γεγονός ότι η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επί τρία χρόνια εμπαίζει τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για την απόδοση και του υπολοίπου 50% των παρακρατηθέντων ή την “εξεύρεση ισοδυνάμων”. Το σήριαλ του εμπαιγμού συνεχίζεται και με τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού του κ. Καμμένου, ο οποίος δεν δεσμεύτηκε για κανένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ!
Του υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι, μόλις προσφάτως, η κυβέρνησή του “αντάλλαξε” την εξάμηνη αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά με το “ισοδύναμο” των περικοπών 28 εκατομμυρίων από τα κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μεταξύ των οποίων για υγειονομικές και φαρμακευτικές δαπάνες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Όσον αφορά στα λεγόμενά του για τις πυρκαγιές, μας εκπλήσσει δυσάρεστα το γεγονός ότι στη συνέντευξή του ταυτίζεται με υπουργούς, που αντί μιας αυτονόητης συγγνώμης έχουν αποδυθεί σε ευτελή επικοινωνιακά παιχνίδια. Φθάνει, μάλιστα, στο σημείο να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία εκστομίζοντας το πολύ βαρύ ότι “λεηλατεί το πένθος”.
Η κατακραυγή, ωστόσο, εναντίον της κυβέρνησης για τον τρόπο διαχείρισης της φονικής πυρκαγιάς, που έχει στοιχίσει, έως τώρα, τη ζωή σε 91 συνανθρώπους μας, δεν είναι έργο καμιάς αντιπολίτευσης αλλά προέρχεται από την ίδια την κοινωνία, την οποία οι κυβερνώντες μάλλον επιλέγουν να μην ακούν».