Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πυροσπροστασία


Tags |

Σύσκεψη για την ενίσχυση του συντονισμού και την εγρήγορση των αρμόδιων αρχών συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αεροπορίας και της Αστυνομίας.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε τα εξής:
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους δήμους, με τους εθελοντές και πρωτίστως την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Στρατό και την Αεροπορία έχουν καταρτίσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών είτε είναι πυρκαγιές είτε είναι πλημμύρες.
Στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται όλες οι διαδικασίες για κάθε περιφερειακή ενότητα ξεχωριστά, ποιος κάνει τι, ποιος επικοινωνεί με ποιον, που υπάρχουν μηχανήματα είτε είναι της περιφέρειας είτε των σχηματισμών είτε ιδιωτικά προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Ενισχύσαμε το σχέδιο για να μειώσουμε την επικινδυνότητα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σήμερα ενεργούν σε όλη τη Θεσσαλία 36 δασοπερίπολα υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αυξάνονται ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας με τη συνδρομή του Στρατού, της Αεροπορίας και των εθελοντών.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την ανανέωση του στόλου των οχημάτων και μηχανημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας με 3 εκ. ευρώ. και 1,5 εκ αντίστοιχα».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Σκούπρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, Ταξίαρχος Βασίλης Καραπιπέρης και ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρήστος Καραμπούζης .