Η ΕΟΑΣ Λάρισας συμπαρίσταται στους πυρόπληκτους


Tags |

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων από τις πυρκαγιές στις περιοχές Ν. Μάκρης – Ραφήνας Αττικής. Εκφράζει τη συμπαράστασή της στους τραυματίες και τους πληγέντες που είδαν μέσα σε δευτερόλεπτα τις περιουσίες τους να χάνονται από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική. Οι σοβαρές καταστροφές αναδεικνύουν σε όλο της το μεγαλείο την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Προβλήματα που επανειλημμένα έχουν αναδειχθεί από το μαζικό λαϊκό κίνημα.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών. Καλούμε τους αγρότες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις δυνάμεις μας σε όλους τους φορείς του Ν. Λάρισας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Οργανώνουμε άμεσα σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, όπως: 1) εμφιαλωμένα νερά
2) τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, μακαρόνια κ.λ.π.)
3)Φάρμακα (γάζες, μπενταντιν, παυσίπονα)
4)Παιδικά είδη (τροφές, πάνες)
Η συγκέντρωση και παραλαβή θα γίνεται στην έδρα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και στις ώρες 9.00 έως 13.00 καθημερινά.
Για την άμεση στήριξη των τραυματιών που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκη αίματος, καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους να οργανώσουν εθελοντική αιμοδοσία προσερχόμενοι στα Νοσοκομεία (Υπηρεσία Αιμοδοσίας) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Η Διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων
Ν. Λάρισας