- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας συμπαραστέκεται στους πυρόπληκτους

Με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία που βιώνει η χώρα μας και κυρίως οι περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς και φονικές πυρκαγιές, το Δ.Σ της ΠΕΔΘ μετά από κάλεσμα του Προέδρου κ. Κωτσού Γεωργίου, δημάρχου Μουζακίου, συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Δυστυχώς η περιοχές της ανατολικής και δυτικής Αττικής , Ραφήνα, Κινέττα και Ν. Βουτζά βρίσκονται σε τραγική κατάσταση που προκλήθηκε από τις τεράστιες σε ένταση και έκταση πυρκαγιές που στο φονικό τους πέρασμα αφαίρεσαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές , άφησαν πίσω εκατοντάδες τραυματίες και κατέστρεψαν περιβάλλον και περιουσίες. Η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει εικόνα βιβλικής καταστροφής όπου ήδη καταμετρούνται τεράστιες απώλειες.
Σύσσωμο το Δ.Σ. της ΠΕΔΘ εκφράζει την βαθύτατη λύπη του αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες , στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων αυτών των φονικών πυρκαγιών. Εκφράζει επίσης θαυμασμό και συμπαράσταση στην Πυροσβεστική, στον Στρατό , στους εθελοντές και σε όλους εκείνους που προσπαθούν μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες να βοηθήσουν και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Το Δ.Σ της ΠΕΔΘ θρηνεί μια πολύνεκρη τραγωδία , εύχεται και ελπίζει να μην χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές. Στηρίζει όλους εκείνους που έχασαν ή αγωνιούν για τους δικούς τους ανθρώπους . Δηλώνει ότι θα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους των περιοχών που επλήγησαν για να προσφέρει την όποια υλική βοήθεια ζητηθεί , για να βοηθηθούν έστω και στο ελάχιστο συνάνθρωποι που αυτή τη δύσκολη στιγμή έχουν τεράστια ανάγκη συμπαράστασης».