- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Και ο Παλαμάς Καρδίτσας στο δίκτυο φυσικού αερίου

Μετά την έκδοση του πλαισίου Ανάπτυξης Απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής με χρήση Συμπιεσμένου / Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από τη ΡΑΕ, ολοένα και περισσότερες περιοχές του προγράμματος ανάπτυξης 2018 -2022 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προχωρούν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για την τροφοδότηση τους με φυσικό αέριο.
Στα ανωτέρω πλαίσια πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση μεταξύ του ΔημάρχουΠαλαμά κου Σακελλαρίου Γ. , του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρα Λ. και της Δ/νριας Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων συνδέσεων Θεσσαλίας κας Καλογήρου Ε., τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, στο Δημαρχείο Παλαμά.
Ο κ Μπακούρας Λ. αναφερόμενος στην διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, τόνισε ότι προηγείται η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά σχετικά με την εξέταση του αιτήματος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την παραχώρηση χρήσης χώρου με σκοπό την εγκατάσταση σταθμού αποσυμπίεσης και διανομής αερίου και έπεται ο έλεγχος νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.
Ήδη στην συνάντηση προτάθηκε ο πιθανός χώρος τοποθέτησης του σταθμούενώ δόθηκαν από το Δήμο Παλαμά όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπως Πληθυσμιακά Στοιχεία, Αριθμός Διαμερισμάτων, Υδρόμετρα, Κτιριακές Υποδομές Δημοτικών Κτιρίων, Μεγάλοι Πελάτες (Εκκοκκιστήρια, Βιομηχανίες) καθώς και επιχειρήσεις Δευτερογενή Τομέα.
Ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε ότι οι εργασίες επέκτασης του δικτύου στο Δήμο Παλαμά αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2018 με στόχο να ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ως εκ τούτου λοιπόν οι πολίτες του Δήμου Παλαμά, θα έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν συμβάσεις για να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου απολαμβάνοντας τα οφέλη από τη χρήση του.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παλαμά ανέφερε ότι: «άλλο ένα μεγάλο έργο θα ξεκινήσει σύντομα στον Παλαμά και αρχίζουν να υλοποιούνται πριν καν κλείσει η πενταετία, οι περισσότερες από τις δεσμεύσεις μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΔΣ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή της κ Μπακούρα Λ., που επίλεξαν πρώτο τον Παλαμά μετά την Καρδίτσα, για να υλοποιήσουν ένα έργο με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες της μικρής μας πόλης. Πολύ σύντομα σε χώρο του δημοτικού καταστήματος θα μπορούμενα δεχόμαστε όσους από τους κάτοικους θέλουν να συνδεθούν με το φυσικόαέριο, για να συμπληρώσουν την αίτηση σύνδεσης και να επωφεληθούν από την απαλλαγή των τελών που ανέρχεται περίπου στο ποσό των 1000 ευρώ. Για να ισχύει η απαλλαγή των τελών σύνδεσης οι αιτήσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν έως το τέλους του 2018».