Βελτιώνει το δρόμο Τσαριτσάνη με εθνική οδό η Περιφέρεια


Tags |

Στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Ελασσόνας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΟ (3) (Δ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ) ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ», προϋπολογισμού: 244.900,00 €. Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Κατά την περίοδο του Ιανουαρίου 2017, τα έντονα καιρικά φιανόμενα δημιούργησαν προβλήματα σε περιοχές της Ελασσόνας και συγκεκριμένα στην Τσαριτσάνη. Με το έργο αυτό βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου για την μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων των επιχειρήσεων της γύρω περιοχής. Παρόλο το μεγάλο γραφειοκρατικό βάρος από την ένταξη ενός έργου μέχρι την δημοπράτησή του, εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Λάρισας κάναμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται. Πρέπει όμως η Πολιτεία να απλοποιήσει τις διαδικασίες και να προχωρούν γρηγορότερα τα έργα».
Η παρούσα εργολαβία αφορά στην αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης της Δημοτικής Ενότητας της Τσαριτσάνης με το Εθνικό Δίκτυο από ζημιές που προκλήθηκαν από θεομηνίες της περιόδου 5 έως 17 Ιανουαρίου 2017 και εξαιτίας των οποίων ο Δήμος Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί αποκατάσταση του συνόλου των οδικών συνδέσεων (Επαρχιακή Οδός 18 Ελασσόνας – Τσαριτσάνης) της Δημοτικής Ενότητας της Τσαριτσάνης με το Εθνικό δίκτυο (Εθνική Οδός 3 Λάρισας – Κοζάνης). Η αρμοδιότητα πραγματοποίησης εργασιών συντήρησης στα ανωτέρω τμήματα ανήκει στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας. Το συνολικό μήκος των συνδέσεων ανέρχεται σε 3,5 χιλιόμετρα περίπου ενώ το ασφαλτοστρωμένο πλάτος των οδών κυμαίνεται από 6,5 έως 7 μέτρα. Οι οδοί έχουν μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Οι εργασίες συνίστανται σε:
– ασφαλτικές εργασίες σε θέσεις καθιζήσεων – έντονων ρηγματώσεων που προκλήθηκαν από τον παγετό,
– σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση της οδού.
Οι εργασίες βρίσκονται διάσπαρτες κατά μήκος της οδού και θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) και των υποδείξεων της υπηρεσίας. Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η αποκατάσταση της οδού στην προτέρα κατάσταση, ώστε να διεξάγεται ομαλώς και ασφαλώς η κυκλοφορία των οχημάτων.