- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει την αυστριακή κυβέρνηση

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την αυστριακή κυβέρνηση, η οποία ψήφισε για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας, νόμο που καταστρατηγεί κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, αφού επιβάλει στους εργαζόμενους να εργάζονται έως και 12 ώρες την ημέρα ή έως και 60 ώρες την εβδομάδα, από την 1η του ερχόμενου Σεπτέμβρη.
Είναι μια ακόμα απόδειξη ότι οι αστικές κυβερνήσεις, είτε οι χώρες τους έχουν μνημόνια, είτε όχι, υπηρετούν με ευλάβεια τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και μόνο.
Η περίπτωση της Αυστρίας, δεν είναι παρέκκλιση, αλλά ο προπομπός νέων αντεργατικών αλλαγών σε όλη την Ευρώπη, όπως ζητά το μεγάλο κεφάλαιο για να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό και κερδοφόρο. Αυτή είναι η Ε.Ε και οι αστικές κυβερνήσεις των χωρών μελών της.
Γι’ αυτό σήμερα γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη, της ταξικής ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, προκειμένου να ανατρέψει τις βάρβαρες ταξικές πολιτικές, τις αστικές κυβερνήσεις και συνολικά το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα, για να επιβάλλουν το δίκιο της εργατικής τάξης.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί σε οργάνωση και αγώνα τους εργατουπάλληλους, για την άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, υπογραφή ΕΓΣΣΕ, επαναφορά των ΚΣΣΕ και των κλαδικών μισθών στα επίπεδα που ήταν πριν καταργηθούν και υποχρεωτική εφαρμογή για όλους, για κατάργηση των ατομικών συμβάσεων και ενώσεων προσώπων, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο.