- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Η απλή αναλογική τινάζει στον αέρα την Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Είναι κοινό μυστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν ανύπαρκτος στις τοπικές κοινωνίες και γι’ αυτό τινάζει στον αέρα, με το εκλογικό σύστημα που προτείνει, την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Γαία πυρί μειχθήτω. Η επιβολή της απλής αναλογικής θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη απορρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Καθιστά τις πλειοψηφίες ομήρους μικρών, ακόμη και περιθωριακών, μειοψηφιών». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης».
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «ανοίγουν το δρόμο με την “κινητικότητα” των συμβούλων μεταξύ των παρατάξεων σε κάθε λογής αλισβερίσια, σε παρασκηνιακές και ανέντιμες συναλλαγές, με προσφορά ανταλλαγμάτων, που υποβιβάζουν το κύρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οδηγούν σε εκφυλιστικά φαινόμενα. Την ίδια αυτή λογική των παρασκηνιακών συναλλαγών υπηρετούν και οι διατάξεις που προβλέπουν να ορίζονται αντιδήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες από όλες τις παρατάξεις».

Φοβάστε την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού!
Ο κ. Χαρακόπουλος, απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, επισήμανε ότι η ΝΔ δεν θα συναινέσει στην κατάτμηση μεγάλων περιφερειών, καίτοι συμφωνεί, «αν δεν προχωρήσετε σε ταυτόχρονη ρύθμιση που να δίνει το δικαίωμα ψήφου στον τόπο διαμονής στους Έλληνες του εξωτερικού. Το δικαιούνται κ. υπουργέ αυτό, ιδιαίτερα, οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, που λόγω της οικονομικής κρίσης, αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα και να πάνε στο εξωτερικό, προς ανεύρεση εργασίας. Κατανοώ το φόβο σας ότι θα καταψηφίσουν την πολιτική σας που δεν φέρνει ανάπτυξη στη χώρα και δυσκολεύει την επάνοδό τους στην πατρίδα. Δεν μπορεί, όμως, να πολιτεύεστε με τόση υποκρισία. Επιχειρήσατε μια ντρίπλα της τελευταίας στιγμής με την κατάθεση της δεύτερης τροπολογίας που παραπέμπει σε συγκρότηση επιτροπής που θα μελετήσει το θέμα. “Στρίβειν δια του αρραβώνος” θα το έλεγα αυτό κ. υπουργέ. Σας έχουμε καταθέσει δύο προτάσεις νόμου από το 2016, και μέχρι σήμερα δεν τις έχετε συζητήσει».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ, ως κυβέρνηση, δεσμεύεται «τον νόμο, που οδηγεί στην παράλυση Δήμους και Περιφέρειες, που επιδιώκει να δημιουργήσει ερείπια την επομένη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, που παραδίδει στις διαθέσεις θλιβερών μειοψηφιών τις τοπικές κοινωνίες, θα τον καταργήσουμε».