Θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης


Tags |

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου σαράντα παιδιά, τα οποία συμμετέχουν στο θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης «Κατασκήνωση στην Πόλη» του Δήμου Λαρισαίων, επισκέφτηκαν μαζί με τις συνοδούς τους τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Αρχικά οι μικροί επισκέπτες περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και ήρθαν σε επαφή με τη λειτουργία και τους επαγγελματίες ενός πολιτιστικού οργανισμού. Στη συνέχεια, με αφορμή το έργο «Προσωπογραφία αγοριού» του Π. Μαθιόπουλου της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από την τέχνη της προσωπογραφίας και να δώσουν σάρκα στο εικονιζόμενο πρόσωπο ενός έργου τέχνης.

Αφού επεξεργάστηκαν το πορτρέτο του αγοριού, κάποιοι κατασκηνωτές μεταμορφώθηκαν σε επίδοξους ζωγράφους και άλλοι σε μοντέλα τέχνης. Έπειτα, με τη βοήθεια της μαγικής τράπουλας των παραμυθιών, τα παιδιά σκέφτηκαν μια ευφάνταστη περιπέτεια με πρωταγωνιστή το αγόρι του Π. Μαθιόπουλου. Με οδηγό την παιδική φαντασία, αυτό το πρωινό το μουσείο γέμισε με απίθανες καταστάσεις, ευτράπελα και παράδοξα συμβάντα.

Την εμψύχωση έκανε η Κρυσταλλία Μακατού.