- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Ελασσόνας ο Δ. Παπαδημόπουλος

Στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Ελασσόνας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος. Ο Αντιπεριφερειάρχης στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων δήλωσε: Το Κέντρο Κοινότητας που εγκαινιάζουμε και αποτελεί ένα τοπικό σημείο αναφοράς έχει ως σκοπό την υποβοήθηση του Δήμου σε συνεργασία με τις κοινωνικές του υπηρεσίες,  προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ευάλωτες και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε θέματα που αφορούν στο κοινωνικό τους εισόδημα, στη διανομή των τροφίμων, στην ενημέρωση και πληροφόρηση για δράσεις στην απασχόληση, να παρέχει συμβουλές σε σχέση με την κοινωνική ένταξή τους, την αγορά εργασίας, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την ψυχοκοινωνική στήριξη, τον εθελοντισμό και γενικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ομάδων αυτών.

Ο κ. Παπαδημόπουλος εξήρε τη συμβολή του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Νικολάου Ευαγγέλου και των συνεργατών του, οι οποίοι εγκαίρως και αποτελεσματικώς προετοίμασαν το έδαφος, ώστε να πληρούνται όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές, προκειμένου στη συνέχεια η Περιφέρεια Θεσσαλίας δια της Διαχειριστικής της Αρχής να εγκρίνει και  εντάξει το έργο και τη χρηματοδότησή του μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στον Άξονα «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρωπίνων δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε τέλος, στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Ελασσόνας να αποβεί χρήσιμη για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και να ξαναδημιουργηθούν στην Πατρίδας μας οι συνθήκες εκείνες, όπου πλέον η κοινωνία μας θα ξαναβρεί το δρόμο της, ώστε να μην χρειάζονται ανάλογα κέντρα στήριξης.