- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Όχι σε χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας

Κατά του χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας τάχθηκε από την Αετοράχη Ελασσόνας οαναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός, διαδεχόμενος στο βήμα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετοράχης, τονμητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, αναφέρθηκε, «με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τους πολιούχους του χωριού Αγίους Αναργύρους, στους στενούς δεσμούς ελληνισμού και ορθοδοξίας. Αυτούς τους δεσμούς που κάποιοι θέλουν να διαρρήξουν. Εμείς οι Έλληνες έχουμε τα πρωτοτόκια της κληρονομιάς της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που στον πυρήνα της είχε την ορθοδοξία και την ελληνική γλώσσα.

Αυτές τις μέρες είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε δεκάδες ορθόδοξους βουλευτές από το Σουδάν μέχρι τη Σουηδία και από την Ινδία μέχρι την Σερβία, που ήρθανστην Αθήνα για τις εργασίες της επετειακής Γενικής Συνέλευσης για τα 25 χρόνια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Ενώ, λοιπόν, ορθόδοξοι αδελφοί μας, ιδιαίτερα αυτοί που πέρασαν δοκιμασίες στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, αναζητούν τη βυζαντινή κληρονομιά, είναι κρίμα, λόγω ιδεοληψιών κάποιων, να την αρνούμαστε εμείς».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήρε τις προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετοράχης για τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορικής μνήμης. Όπως χαρακτηριστικά είπε «ο ποντιακός ελληνισμός είναι από τα πιο πολύπαθα κομμάτια του έθνους -και δεν νομίζω ότι μεροληπτώ λόγω της απώτερη ποντιακής μου καταγωγής. Υπέστη Γενοκτονία από τους Τούρκους, εκατοντάδες χιλιάδες σφαγιάστηκαν και οι υπόλοιποι ξεριζώθηκαν από τη γη των πατέρων τους και βρέθηκαν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Όσοι, μάλιστα βρέθηκαν στα εδάφη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης υπέστησαν απηνείς διώξεις από το σταλινικό καθεστώς. Παρόλα αυτά δεν απαρνήθηκαν ούτε την ελληνική τους συνείδηση ούτε την ορθόδοξη πίστη τους. Διατήρησαν ακέραιη την ρωμαίικη ταυτότητά τους. Και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάζονται στο Σύλλογο, αλλά και σε όλο το χωριό, για τη διατήρηση των ηθών και εθίμων από τις αλησμόνητες πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής».

Στον Μάξιμο Χαρακόπουλο ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.ΓιώργοςΧαλκίδης προσέφερε το λεύκωμα «Την πατρίδα μ’ εύρα…» που αποτελεί οδοιπορικό στη γη των προγόνων τους.