- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Παραδίδετε τη μακεδονική ταυτότητα ελαφρά τη καρδία!

«Φτάνουν στο σημείο να αποφεύγουν να φέρουν τη Συμφωνία στη Βουλή, για να αποδειχθεί ότι η κυβέρνησή σας στηρίζεται σε πήλινα πόδια με έναν εταίρο που έχει σπάσει τα φρένα της λογικής, που το 2014 ζητούσε την ψήφο των πολιτών, για να εμποδίσει τους συριζαίους να διαπραγματευτούν για το Μακεδονικό και τώρα πάει να βγάλει την ουρά του απ’ έξω με γελοίες δικαιολογίες και έχει το θράσος ακόμη να φοράει πατριωτικές χλαμύδες, την ώρα που παραδίδεται το όνομα της Μακεδονίας! Τόσο πατριώτης, τόσο αξιόπιστος, τόσο φερέγγυος! Ας τον χαίρονται όσοι ακόμη τον ακολουθούν». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην ομιλία του στη συζήτηση της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τη συμφωνία που προτίθεται να υπογράψει ο κ. Τσίπρας με την πΓΔΜ.

 

Φύλο συκής…

Ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «είναι μια εθνικά επιβλαβής συμφωνία όπου η Ελλάδα δίνει σχεδόν τα πάντα για να πάρει κάποιους αστερίσκους και υποσημειώσεις σαν φύλο συκής για όσους πανηγυρίζουν χωρίς αιδώ. Βεβαίως, τι καλύτερο μπορούσαμε να περιμένουμε από μια Κυβέρνηση που στους κόλπους της έχει Υπουργούς και Βουλευτές που εδώ και χρόνια ζήταγαν επιτακτικά να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως σκέτο ‘‘Μακεδονία’’;»

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «ευθέως: Ποιος άλλος -επειδή ψελλίζετε διάφορες ανακρίβειες- ποιος πρωθυπουργός, ποια κυβέρνηση μίλησε για μακεδονική εθνότητα στο παρελθόν; Εδώ κρύβεται ο πυρήνας του κινδύνου από το γειτονικό κράτος και αυτό παραδίδετε σήμερα εσείς ελαφρά τη καρδία». Και συνέχισε λέγοντας ότι «συνάμα χαρίζετε, σαν κουβαρντάδες που είστε στα εθνικά μας δίκαια, και μακεδονική γλώσσα, με κάτι υποσημειώσεις που κανείς δεν λαμβάνει, βεβαίως, υπ’ όψιν του. Αυτό που μένει είναι ένα κράτος που θα λέγεται «Μακεδονία», που κατοικείται από Μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά. Και οι Έλληνες Μακεδόνες τι θα λέγονται; Ή μάλλον τι θα επιτρέπεται να λέγονται; Νοτιομακεδόνες; Αν αυτό λέγεται επιτυχία, πώς, άραγε, θα χαρακτηριζόταν η αποτυχία; Λέτε, βεβαίως, ότι να, γλυτώσαμε τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά η ελληνική Μακεδονία δεν σταματά στους ελληνιστικούς χρόνους, συνεχίζεται αδιάλειπτα στους ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους και βέβαια μέσα στην τουρκοκρατία. Ήδη, ο κ. Ζάεφ επαίρεται για την κληρονομιά των Κύριλλου και Μεθόδιου, των δύο Ελλήνων Θεσσαλονικέων φωτιστών των Σλάβων».

 

Εθνικά επιζήμια…

Και ο κ. Χαρακόπουλος σε υψηλούς τόνους υπογράμμισε στην κυβερνητική πλειοψηφία: «ψάχνετε σανίδα σωτηρίας σε στρεβλώσεις του παρελθόντος. Χωρίς αιδώ προσπαθείτε να συγκρίνετε την εθνική ήττα που εσείς καταλήξατε με το περήφανο ‘‘ΟΧΙ’’ του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Και τότε και τώρα υπήρχαν έξωθεν παρεμβάσεις. Το πολιτικό μέγεθος, όμως, των ηγετών είναι διαφορετικό, δυστυχώς, για τη χώρα, γιατί ό,τι και να πείτε ποτέ δεν αναγνωρίστηκε ούτε μακεδονική εθνότητα, ούτε μακεδονική γλώσσα, ούτε δόθηκε με διαδικασίες εξπρές ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Ο Θεσσαλός πολιτικός απευθυνόμενος στους παριστάμενους υπουργούς είπε ότι «η ιστορία θα μας κρίνει όλους για τις επιλογές μας. Εσείς αποφασίσατε να καταγραφείτε με τα μελανότερα χρώματα. Δικαίωμά σας. Δεν είναι, όμως, δικαίωμά σας να σύρετε τον ελληνικό λαό σε μια ταπεινωτική συμφωνία με μακροχρόνιες συνέπειες. Θα σταθούμε απέναντι με όλες μας τις δυνάμεις, γνωρίζοντας ότι αυτή είναι και η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού». Τέλος, κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης και ιδιαίτερα της Βορείου Ελλάδος να μην εξουσιοδοτήσουν με την ψήφο τους «τον κ. Τσίπρα να υπογράψει την εθνικά επιζήμια Συμφωνία με τα Σκόπια. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Ακούστε τη συνείδησή σας».