- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

ΣΘΕΒ: Οι προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα της Βιομηχανίας

O Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και με την υποστήριξη του Δικτύου Πραξη πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο: «Οι προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα της Βιομηχανίας 4.0» την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΘΕΒ.

Σκοπός της ενημέρωσης ήταν να παρουσιασθούν οι  αλλαγές που επιφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε επιχειρήσεις και εταιρίες αλλά και τη βιομηχανία, οι αλλαγές που έχουν ήδη εγκαταστήσει επιχειρήσεις και οι δεξιότητες και τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι για να ανταποκριθούν στη Βιομηχανία 4.0 και οι μελλοντικές προκλήσεις.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Αντιπρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Χρήστος Γιακουβής, ο οποίος τόνισε πως η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση θα αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε σταθερή οικονομική ανάπτυξη.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Παναγιώτης Φιτσιλής Καθηγητής, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου μίλησε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων στα πλαίσια της Βιομηχανίας 4.0,  ο κ. Απόστολος Δοντάς, Αντιπρόεδρος της «Επιλεκτος Κλωστοϋφαντουργια ΑΕΒΕ», και μέλος του ΔΣ του ΣΘΕΒ όπου αναφέρθηκε στη Βιομηχανία και στη Βιομηχανική μεταλλαγή. Στη συνέχεια της εκδήλωσης μίλησαν η κα Παρασκευή Τσούτσα, Λέκτορας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, για τις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει το προσωπικόστα πλαίσια της Βιομηχανίας 4.0.Τέλος ο κ. Κώστας Καραμάνης, εκπρόσωπος του Δικτύου ΠΡΑΞΗ,παρουσίασε τις υπηρεσίες που προσφέρει το Δίκτυο για την ενίσχυση της καινοτομίας.

Τέλος έγινε παρουσίαση του έργου «RESTART: Digital Training Toolbox to FosteREU’ SIndus Try 4.0 RevoluTion» από την κα Άννα Κορωνιώτη, εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τόσο εκπρόσωποι βιομηχανιών, στελέχη επιχειρήσεων  όσο και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού κόσμου.