- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το ΚΔΑΠ Δ. Κιλελέρ επισκέφθηκε την Πινακοθήκη Λάρισας

Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία είχαν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Κιλελέρ, καθώς επισκέφτηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας –Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Τα  παιδιά παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βλέπω – Παρατηρώ – Μαθαίνω – Θαυμάζω Θαυμάζοντας ένα έργο Τέχνης της Μόνιμης Συλλογής τη   Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας» που το παρουσίασε ο κ.Γ. Χριστάκης– Ιστορικός Τέχνης/Εικαστικός.

Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν τα παιδιά είχε δύο βασικούς άξονες: την προσωπογραφία και την τοπιογραφία. Εξοικειώθηκαν με το χώρο του Μουσείου και εξέφρασαν τα συναισθήματά τους ζωγραφίζοντας σε χαρτί. Γνώρισαν κάποια από τα πιο σημαντικά έργα της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα, την Προσωπογραφία του Κ. Μελά του Ν. Λύτρα, το Λαύριο του Κ. Μαλέα και την Πολιτεία του Α. Αστεριάδη. Η επίσκεψη στο Μουσείο ήταν μία ευχάριστη εμπειρία καθώς γνώρισαν την πλούσια σε σύμβολα γλώσσα της τέχνης, η οποία διευρύνει τη φαντασία των μικρών μας φίλων και ανοίγει νέες διόδους επαφής και επικοινωνίας με τον κόσμο.