- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Οι Αγροκτηνοτρόφοι της Λάρισας αγωνίζονται

Μετά από διαδοχικές συσκέψεις και συζητήσεις στα χωριά: Μηλέα, Βαλανίδα, Αραδοσίβια, Καλιθέα, Τσαριτσάνη ποταμιά κ.α. που οργάνωσαν οι Αντίστοιχοι Αγροκτηνοτροφικοί Σύλλογοι των Αραδοσιβίων, Βαλανίδας, Ολύμπου, Ποταμιάς, Σαρανταπόρου,Τσαριτσάνης και η  Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, διοργανώνουν επαρχιακό συλλαλητήριο την Τετάρτη 6 Ιούνη ώρα 12.00 στη Κ. πλατεία Ελασσόνας.

η κατάσταση δεν πάει άλλο

Συνάδελφοι κτηνοτρόφοι,

Αντιμετωπίζουμε οξυμμένα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωσή μας και τη δυνατότητά μας να συνεχίσουμε να παράγουμε. Η άγρια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, οι μεγάλες εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αποζημίωση, τα κάθε είδους χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ, παίρνουν από τις τσέπες μας πάνω από το 50% του καθαρού εισοδήματος μας.

Οι τιμές πώλησης γάλακτος και κρέατος καταγράφουν συνεχόμενη μείωση, ενώ το κόστος παραγωγής είναι αυξημένο: ζωοτροφές, υπέρογκη τιμή του ρεύματος, κτηνίατρος εκτροφής, ηλεκτρονικές σημάνσεις και εμβόλια που βαραίνουν αποκλειστικά την τσέπη του κτηνοτρόφου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: