Σύμφωνο παραχώρησης του Ιατρείου Αρμενίου στην 5η ΥΠΕ


Tags |

Σύμφωνο παραχώρησης του ιατρείου του Αρμενίου του Δήμου Κιλελέρ στην 5η ΥΠΕ υπέγραψαν ο διοικητής Νέστωρας Αντωνίου και ο δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος. Μετά το πέρας της διαδικασίας παραχώρησης ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ δήλωσε τα εξής:

«Υπογράψαμε σήμερα το σύμφωνο παραχώρησης του αγροτικού ιατρείου του Αρμενίου του Δήμου Κιλελέρ στην 5η ΥΠΕ. Το ιατρείο θα στελεχωθεί άμεσα από δύο γιατρούς με ειδικότητα τη γενική ιατρική. Είναι προφανές ότι το ιατρείο αναβαθμίζεται από αγροτικό σε περιφερειακό με απώτερο στόχο να μετατραπεί σε πολυδύναμο ιατρείο. Η γεωγραφική θέση του Αρμενίου, στα όρια των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, καθιστά το ιατρείο εξόχως σημαντικό γιατί δύναται να ικανοποιήσει τις ανάγκες υγείας κοινοτήτων και των δύο νομών. Με την έναρξη λειτουργίας του ιατρείου η πρωτοβάθμια υγεία στην ευρύτερη περιοχή αποκτά άλλον, διευρυμένο χαρακτήρα. Η συνεργασία, μέχρι και σήμερα που υπογράψαμε το σύμφωνο παραχώρησης, με το Δήμο Κιλελέρ και ειδικότερα με το δήμαρχο κ. Νασιακόπουλο ήταν υπέρ το δέον αποδοτική. Κατανοήσαμε αμφότεροι την ανάγκη προώθησης του έργου και με ταχείς ενέργειες ολοκληρώσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σε λίγο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε το ιατρείο στους κατοίκους της περιοχής καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό της ανάγκες τους στον τομέα της υγείας».

Στη συνέχεια ο Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε: «Παραχωρήσαμε  στην 5η ΥΠΕ του κτήριο όπου θα στεγαστεί το ιατρείο Αρμενίου. Η δημοτική αρχή παρέλαβε ημιτελές το κτήριο του οποίου η κατασκευή  ξεκίνησε πριν οκτώ χρόνια και προέβη στην αποπεράτωσή του. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να δώσουμε άμεση προτεραιότητα στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στη συγκεκριμένη περιοχή. Το ιατρείο, όσον αφορά το Δήμο Κιλελέρ, θα εξυπηρετεί τη συντριπτική πλειονότητα των χωριών της οδού Βόλου. Διαθέσαμε ως Δήμος από την αρχήτης κατασκευής μέχρι και σήμερα το ποσό των 300.000 Ευρώ περίπου για να ολοκληρώσουμε και να παραδώσουμε το κτήριο στην 5η ΥΠΕ. Είμαι πεπεισμένος, έχοντας υπόψη το θετικό προηγούμενο της συνεργασίας με την 5η ΥΠΕ και με τον διοικητή της τον κ. Αντωνίου προσωπικά, ότι το ιατρείο θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες και θα δώσει λύση σε προβλήματα της καθημερινότητας τους».

Στη υπογραφή του συμφώνου παραχώρησης παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ιωάννα Πινάκα,  Αγροτικής Πολιτικής και Καθαριότητας, η οποία κατάγεται και κατοικεί στο Αρμένιο, Αχιλλέας Χατζούλης, Κοινωνικής Πολιτικής και η νομική σύμβουλος του Δήμου Κιλελέρ Ελισάβετ Λημνίδου.