Meeting στίβου «Γιώργος Ζδράγκας» την Τετάρτη 6/6


Tags |

Ο ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΑΣ Λάρισας, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν στις 6/6/2018 στο ΕΑΚ Λάρισας αγώνες στίβου με την επωνυμία «ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΔΡΑΓΚΑΣ», τιμώντας την μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή και 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλητή στα 400μ Γιώργου Ζδράγκα. Σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διοργανωτές δήλωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Πρόκειται για ένα meeting προς τιμήν ενός αθλητή που άφησε βαθύ το στίγμα του στον κλασσικό αθλητισμό. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε και αυτή τη διοργάνωση που αποτελεί μια καλή ευκαιρία, για τους αθλητές που θα συμμετάσχουν, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να αγωνιστούν, εν όψει των πρωταθλημάτων που ακολουθούν. Να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τον ΣΕΓΑΣ, τον Πελασγό, το Δήμο Λαρισαίων, τους χορηγούς και τους εθελοντές.

Ηλίας Καφφές – Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλίας: «Στο meeting αυτό θα συμμετέχουν οι κορυφαίοι αθλητές των 400μ. στη χώρα. Το meeting φιλοδοξούμε να γίνει διεθνές και πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε. Ο Γιώργος Ζδράγκας υπήρξε ένα μοναδικό ταλέντο. Σε αγώνισμα της κατηγορίας του δεν είχε χάσει ποτέ, από τότε που ξεκίνησε να αγωνίζεται. Θα ήθελα να καλέσω τους Λαρισαίους να έρθουν στο στάδιο Αλκαζάρ για να παρακολουθήσουν ένα πολύ αξιόλογο meeting. Να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, τους χορηγούς και τους εθελοντές».

Γιάννης Αλεξούλης – Ειδικός σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων: «Μιλάμε για έναν αθλητή με πολύ μεγάλο ταλέντο, ο οποίος θα είχε αφήσει ανεξίτιλη τη σφραγίδα του στο στίβο. Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει τον αγώνα αυτό γιατί θεωρεί ότι είναι ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη και καλεί όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα».

Δημήτρης Κουτσιώρας – Προπονητής Πελασγού: «Θέλουμε να διατηρήσουμε τη μνήμη ενός όχι μόνο καλού αθλητή, αλλά και ενός καλού παιδιού. Ο αγώνας αυτός υψηλού επιπέδου έλλειπε από την κεντρική Ελλάδα και ευελπιστούμε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Ο Γιώργος Ζδράγκας έχει ακόμα το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 300μ και γι’ αυτό επικεντρωνόμαστε σ’ αυτό και στα 400μ που είχε πολλές επιτυχίες».

Μαρία Ζδράγκα- αδελφή Γιώργου Ζδράγκα: «16 χρόνια έχουν περάσει από τότε που έφυγε ο Γιώργος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν να γίνει αυτός ο αγώνας και να διατηρηθεί η μνήμη ενός μεγάλου αθλητή. Ενός αθλητή που πρέπει να αποτελεί πρότυπο για τις επόμενες γενιές».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας Απόστολος Γούλας, εκ μέρους του χορηγού Las Ramblas o Αχιλλέας Παπαχατζής, ο προϊστάμενος του τμήματος αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταύρος Χατζηλάκος και μέλη της Εθελοντικής Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών.