- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ορεινός Ημιμαραθώνιος την Κυριακή 3 Ιουνίου στη Βερδικούσια

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Περιφερείας Θεσσαλίας συνδιοργανώνει με το Δήμο Ελασσόνας και την Δημοτική Κοινότητα Βερδικούσιας τον Αγώνα Ορεινού Ημιμαραθωνίου Δρόμου με την επωνυμία «Ημιμαραθώνιος Βερδικούσιας» την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018. Πρόκειται για τον Ημιμαραθώνιο Ορεινό Αγώνα Δρόμου, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της IAAF, και της ITRA, που διεξάγεται στην όμορφη ορεινή κοινότητα Βερδικούσια Ελασσόνας. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν είναι 21 χλμ, 5 χλμ και παιδικός αγώνας 1000 μέτρων.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι συνδιοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο αγώνα που διεξάγεται μέσα στη φύση και αναδεικνύει τον ορεινό όγκο της Θεσσαλίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία για τους αγώνες που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Συνεργαζόμαστε σωστά και τα αποτελέσματα διαχέονται στην κοινωνία. Ως Περιφέρεια στηρίζουμε τον αθλητισμό γιατί δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια».

Ηλίας Καφφές – Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλίας: «Το χωριό με τους περισσότερους πολύτεκνους αναλογικά, στην Ε.Ε. φιλοξενεί έναν πολύ όμορφο αγώνα στο καταπράσινο δάσος της οξιάς στη Μαμαλή. Αθλητές από όλη τη χώρα θα έρθουν στην Βερδικούσια να απολαύσουν αυτό τον αγώνα. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, που είναι κοντά σε κάθε αγώνα του ΣΕΓΑΣ, το Δήμο Ελασσόνας και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Τσέτσιλα».

Κώστας Τσέτσιλας – Πρόεδρος Κοινότητας Βερδικούσιας: «Είναι ένας σημαντικός αγώνας για εμάς, κάνουμε το καλύτερο δυνατό σαν Δήμος Ελασσόνας για να πάει καλά οι διοργάνωση και ευχαριστούμε όλους όσους συμβάλλουν στην προσπάθεια».

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Σάκκας ανέφερε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους συνδιωργανωτές, στηρίζει με όλες τις δυνάμεις αυτό τα εγχείρημα και ευελπιστεί να εξελιχθεί σε θεσμό.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμα η υπεύθυνη Μάρκετινγκ της EXALCO  Άλκηστης Κατσιάβα, ο γραμματέας του ΣΥΒΑΣ Ιωάννης Κυριάκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας Απόστολος Γούλας, ο πρόεδρος Βερδικουσιωτών Λάρισας Χρήστος Παπαγεωργίου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδωρος Καφφές, ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου «Προοδευτική» Ιωάννης Τάκας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λάρισας Ιωάννης Ξανθόπουλος, και η Μαίρη Τσακνάκη και Βασίλης Αρχοντής από την ΕΟΔΥΑ.