Μάξιμος: Το μέλλον μας περνά μόνον μέσα από την Ε.Ε.


Tags |

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προβλήματα θα υπάρχουν πάντα, όμως είναι επίσης αυταπόδεικτο, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη περιπέτεια του 2015, ότι ο δρόμος του μέλλοντός μας μπορεί να είναι μόνον αυτός εντός της Ε.Ε.». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς την Λαρισαϊκή Λέσχη, η οποία τον προσκάλεσε να παραβρεθεί στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα «ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΟΥΜΕ».

Ο Θεσσαλός πολιτικός αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και εξέφρασε την λύπη του, διότι δεν θα μπορούσε να παραβρεθεί λόγω του ταξιδιού του στην Καππαδοκία, όπου συνοδεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο ετήσιο προσκύνημά του, υπογράμμισε ότι «αυτή τη χρονική στιγμή, η ευρωπαϊκή οικογένεια καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλαπλές προκλήσεις. Σε ένα ασταθές και γρήγορα μεταβαλλόμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στους οικονομικούς γίγαντες της Ανατολής και της Δύσης, να διαχειριστεί το δημογραφικό μαρασμό του πληθυσμού της και την ανεργία των νέων, να ελέγξει τις  προσφυγικές ροές λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή και να εγγυηθεί την ασφάλεια στα ανατολικά σύνορά της, να ανταποκριθεί στην κλιματική αλλαγή, να λύσει κοινωνικά προβλήματα στο εσωτερικό της και, κυρίως, να ανταπεξέλθει με επιτυχία στην ενίσχυση της απαραίτητης εμπιστοσύνης των πολιτών προς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Και το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «οφείλουμε, όμως, να δεχθούμε, πως ο σχεδιασμός, η ολοκλήρωση των στόχων και η αντιμετώπιση των σημερινών άλλα και μελλοντικών προκλήσεων,  περνάει από το χέρι όλων μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προβλήματα θα υπάρχουν πάντα, όμως είναι επίσης αυταπόδεικτο, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη περιπέτεια του 2015, ότι ο δρόμος του μέλλοντός μας μπορεί να είναι μόνον αυτός εντός της Ε.Ε.».