- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Παραστάσεις από Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τις παραστάσεις  των έργων «Οδός Αφροδίτης 69» και «Κωμωδία των παρεξηγήσεων» που ανεβάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ – Θεατρική Ομάδα Νίκαιας υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αχ. Χατζούλης και ο σκηνοθέτης ΆκυςΜητσιούλης, πλαισιωμένοι από τους ηθοποιούςΠ. Καλοτραπέζη, Λ. Κουλίζη, Γ. Ράπτη, Ε. Τίκα και Γ. Τσανίδη.

Ο αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «… για ακόμα μια χρονιά, πρωτόγνωρο για τα θεατρικά δρώμενα της περιοχής, μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα καταφέρνει και ανεβάζει σε διάστημα δύο εβδομάδων δύο θεατρικά έργα! Πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο που επετεύχθη με την διαρκή προσπάθεια και τη συνεχή εργασία όλων των συντελεστών. Το σίγουρο είναι ότι θα διανύσουμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θεατρικές εβδομάδες. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι μόχθησαν για να επιτύχουν το αποτέλεσμα το οποίο είμαι πεπεισμένος  ότι θα απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό  στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας στις 19 και 20 Μαΐου με την παράσταση «Οδός Αφροδίτης 69» και στις 2 και 3 Ιουνίου με το έργο του Γουίλιαμ Σέξπιρ «Η κωμωδία των παρεξηγήσεων».Οι παραστάσεις, όπως και κάθε παράσταση του το Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Κιλελέρ – Θεατρική Ομάδα Νίκαιας, σε μία περίοδο κρίσης όπου ο πολιτισμός πρέπει και οφείλει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο, δίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα ξεκινήσουν στις 21:15».

Ο σκηνοθέτης ΆκυςΜητσιούλης χαρακτήρισε το έργο «Οδός Αφροδίτης 69» ως μια σύγχρονη ανατρεπτικήκωμωδία που σχολιάζει καυστικά όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης. Μία κωμωδία με έντονα στοιχεία φάρσας και ηθογραφίας. Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «…δύο ζευγάρια, εκεί γύρω στα σαράντα που από την αστακομακαρονάδα προ κρίσης προσγειώθηκαν απότομα στα μακαρόνια να είναι και ό,τι να’ ναι, μετά την  κρίση. Δίχως όμως να αλλάξουν όλες τους τις συνήθειες. Τι θα συμβεί όταν αυτά τα δύο ζευγάρια θα κληρονομήσουν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό κτίριο στην οδό Αφροδίτης 69 όπου για τρεις μήνες είχε μείνει ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Και τι θα συμβεί όταν διαπιστώσουν ότι το νεοκλασικό κτίριο που κληρονόμησαν αντί για μεσιτικό γραφείο που πίστευαν πως είναι , είναι ένας οίκος ανοχής.

Τι σχέση άραγε έχουν οι εργαζόμενοι στον οίκο ανοχής με την Αντιγόνη του Σοφοκλή και την Αρχαία Τραγωδία.

Πως ένας οίκος ανοχής γίνεται Πολιτιστικός Σύλλογος επιδοτούμενος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και τι θα συμβεί όταν δύο αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση έρχονται απροειδοποίητα για να ελέγξουν τα πολιτιστικά πεπραγμένα του συλλόγου».

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας , το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου στις 21:15 με ελεύθερη είσοδο.

Η σκηνοθεσία είναι του ΆκυΜητσούλη. Μουσική επιμέλεια – βοηθός σκηνοθέτη : Πατρούλα Χριστοδούλου. Σκηνικά : Έλενα Κυράτσα. Διεύθυνση Σκηνής : Σταυρούλα Μπόζαρλη. Μακιγιάζ : Εύη Τέγου. Σχεδιασμός αφίσας – Φωτογραφίες : Βασίλης Πάτσιος. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι : Γεωργία Ράπτη , Βασίλης Μουρμούρας , Έλενα Κυράτσα , Γιώργος Μπόζαρλης , Δημήτρης Κατσιαούνης , Σωτήρης Χατζίκος , Παναγιώτα Καλοτραπέζη , Χαρούλα Κουτζαηλία , Ευθύμης Τίκας , Αλεξάνδρα Σαμαρά , Βασιλική Σαπουνά.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ