- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Τεράστια η συμβολή της τρίτεκνης μάνας

«Τιμώ και σέβομαι την τρίτεκνη μητέρα, την τρίτεκνη οικογένεια. Ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της πρωτοφανούς οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα, το έργο και ο καθημερινός σας αγώνας, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από το χαιρετιστήριο μήνυμα του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Λάρισας για την “Τρίτεκνη Μητέρα”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην εκδήλωση, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τον Σύλλογο Τριτέκνων για την πλούσια δράση του, επικεντρώθηκε  στη “συμβολή της τρίτεκνης μητέρας στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος”, αναφέροντας:

 «Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τιμήσουμε όλες τις μητέρες που κάνουν τα πάντα για να οδηγήσουν ενωμένη την οικογένειά τους σε ένα καλύτερο αύριο.

Η τρίτεκνη μάνα, όμως, έχει και μια τεράστια συμβολή στην αντιμετώπιση του μεγαλύτερου εθνικού μας προβλήματος, που δεν είναι άλλο από το δημογραφικό.

Και λέω εθνικό γιατί απειλεί την υπόσταση του ελληνικού έθνους, τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.

Η πυραμίδα της δημογραφικής κατάστασης έχει αναστραφεί, ο πληθυσμός γερνά και η κατάσταση τείνει να λάβει μη αντιστρέψιμη πορεία.

Μπορεί όλοι μας να έχουμε εγκλωβιστεί στις σκέψεις που προκαλεί το οικονομικό αδιέξοδο, ωστόσο επιβάλλεται να σχεδιάσουμε άμεσα και να εφαρμόσουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για το δημογραφικό, διαφορετικά κινδυνεύουμε σε μερικές δεκαετίες να απεμπολήσουμε την ίδια την έννοια του έθνους μας».

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση για την “τιμωρία”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, των τρίτεκνων οικογενειών μέσα από το “πετσόκομμα ” των οικογενειακών επιδομάτων, ενώ για ακόμη μια φορά επανέλαβε την δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για “πλήρη αποκατάσταση του συνόλου των αδικιών”, που υπέστησαν τα οικογενειακά επιδόματα.