Το ΕΚΛ για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο


Tags |

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, υπηρετεί τις επιδιώξεις των καπιταλιστών, με την αντεργατική πολιτική της. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, παίρνοντας μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”.

Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις νατοϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας σε ορμητήριο των αμερικανονατοικών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στη Σύρο και στη Λάρισα όπου σταθμεύουν στην 110 Π.Μ τα κατασκοπευτικά Ντρόουνς των ΗΠΑ!

Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς.

Η πείρα από την Συρία, όπου μαίνεται για 7ο χρόνο τώρα ο πόλεμος στον οποίο εμπλέκονται μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ρωσία) πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ο λαός της πληρώνει βαρύτατο τίμημα με 1 εκατομμύριο περίπου νεκρούς, 7 εκατομμύρια πρόσφυγες, που πολλοί πνίγονται στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν τις βόμβες και πολλοί είναι εγκλωβισμένοι στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη.

Όλη η ανατολική Μεσόγειος έγινε πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πετρελαίου, φυσικού αερίου από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων στην Παλαιστίνη. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί στο Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.

Είναι επικίνδυνη κοροϊδία ότι η Ελλάδα μέσα σε αυτό τον «κυκλώνα» θα είναι «απάνεμο λιμάνι σταθερότητας κι ασφάλειας». Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δημιουργεί διαρκώς νέους κινδύνους για τον λαό μας. Οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

 

Τούτες τις ώρες κανείς να μην εφησυχάζει. Ο πόλεμος είναι στη γειτονιά μας. Ολοι στο δρόμο να βροντοφωνάξουμε:

  • Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια.
  • Ειρήνη και φιλία με όλους τους λαούς. Όχι στον εθνικισμό και στους εγκληματίες ναζί της Χρυσής Αυγής.
  • Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανείς κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας & ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.
  • Καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς. Προσλήψεις στη δημόσια παιδεία & υγεία. Λεφτά για παιδεία & υγεία, όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία! Όχι στη φοροληστεία των εργαζομένων και στους πλειστηριασμούς.