- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Απολογισμός δράσης της θεατρικής ομάδας των Ενεργών Πολιτών

Με μεγάλη επιτυχία έληξε ο κύκλος παραστάσεων της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, που ανέβασε στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης την κωμωδία του Νηλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι».
Εκατοντάδες Λαρισαίες και Λαρισαίοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, αλλά και να προβληματιστούν με τις νοηματικές προεκτάσεις του έργου, που έχουν αντίκρισμα και στο σήμερα.
Η θεατρική ομάδα των Εν.Πο.Λ., υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτριας Θεοδώρας Κακάτσιου, απέδειξε για άλλη μία φορά το ταλέντο της, κι ότι μπορεί να ανταποκριθεί και στο δύσκολο θεατρικό είδος της κωμωδίας, που απαιτεί άμεση επικοινωνία με τους θεατές, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την αυθόρμητη ανταπόκρισή του κοινού στις ατάκες των ηθοποιών. Οι θετικές κριτικές και τα ενθουσιώδη σχόλια των θεατών μετά το τέλος των παραστάσεων προς τους συντελεστές της, είναι ένα ακόμα στοιχείο επιβεβαίωσης της επιτυχίας τους.

Όμως, όπως όλες οι δράσεις των Ενεργών Πολιτών, έτσι κι αυτή, είχε εκτός από πολιτιστικό, και κοινωνικό χαρακτήρα. Πέρα από την προσφορά 2 περίπου ωρών γέλιου και ψυχαγωγίας σε όσους πρόλαβαν να έρθουν στο θέατρο, συγκεντρώθηκαν και πολλά τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας για τους δικαιούχους του Δωρητηρίου Τροφίμων των Ενεργών Πολιτών! Η «συγκομιδή» ήταν πλούσια, καθώς οι συμπολίτες μας, με το βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης που τους διακρίνει γέμισαν και ξεχείλισαν τα καλάθια που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο του θεάτρου.
Θα θέλαμε για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο για την ομαλή διεξαγωγή των παραστάσεων, και ιδιαίτερα τον Δήμο Λαρισαίων και τη διεύθυνση της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, για την υποστήριξη και τη συνεργασία τους.
Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας συνεχίζει τη δράση της και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει στο κοινό της Λάρισας ένα καινούριο θεατρικό έργο.