- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Πλατύκαμπο και τα Βούναινα

Πρόγραμμα πανηγύρεως Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Πλατυκάμπου, επί τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πλατυκάμπου.

Το πρόγραμμα των Ιερών ακολουθιών έχει ως εξής: Την Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, ώρα 07:00. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος, από εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου. Ώρα 18:30. Μεθεόρτιος Εσπερινός και Παράκληση εις τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, και στη συνέχεια  η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου.

Μετά το τέλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην πλατεία του Πλατυκάμπου θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πλατυκάμπου και του Μελισσοχωρίου και θα ακολουθήσει γλέντι από λαϊκοδημοτική ορχήστρα.

Πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη στα Βούναινα. Το πρόγραμμα των Ιερών ακολουθιών έχει ως εξής: Την Τρίτη  8 Μαΐου 2018, ώρα 19:00. Υποδοχή του ιερού λειψάνου της δεξιάς χείρας του Αγίου, ακολουθία του εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου. Θα ακολουθήσει λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της σεπτής εικόνας του Αγίου και αρτοκλασία. Το θείο λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης  Λαρίσης και Τυρνάβου. Ώρα22:00 Ιερά Αγρυπνία.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην πλατεία των Βουναίνων περίπου στις 21:00 θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ΄ημάς Ανατολή» και Μορφωτικού Συλλόγου Μητρόπολης Καρδίτσας.

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, ώρα 7:00. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντοςτου Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου. Ώρα 18:30. μεθεόρτιος ακολουθία του Εσπερινού μετά Παρακλητικού Κανόνος και των Εγκωμίων του Αγίου.