- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συναντήσεις ΣΘΕΒ με Υγειονομικούς Φορείς της Θεσσαλίας

Με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Ευρωβουλευτή «Σοσιαλιστών και Δημοκρατών», κ. Νίκο Ανδρουλάκη, αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, στην συνάντηση εργασίας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των υγειονομικών φορέων του Νομού, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και Περιφερειακός Σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα υγείας για την Θεσσαλία κ. Βασίλειος Πινακάς όπου και συνομίλησαν μαζί του για τις δυνατότητες ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Θεσσαλία βάση της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2011/24/EΕ της 9ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης, για ιατρικές υπηρεσίες που αποδεικτέα δεν παρέχονται στις χώρες αναφοράς των ασθενών.

Η παρούσα οδηγία ήταν το αποτέλεσμα σημαντικού αριθμού υποθέσεων που εκδικάστηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σχετίζονταν με θέματα ασθενών όπως η απαίτηση για την κάλυψη κόστους υπηρεσιών υγείας που έλαβαν σε διαφορετική χώρα από αυτή της χώρας στην οποία ήταν ασφαλισμένοι.