- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας στο Αισθητικό Άλσος

Απρίλης του 2018 μ.Χ. Ολόκληρη η Ελλάδα πλήττεται από μια βαθιά και μακρόχρονη κρίση.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους νιώθοντας να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, νοικοκυριά πτωχεύουν, απελπισμένοι άνθρωποι οδηγούνται σε απονενοημένα διαβήματα…Επικρατεί ανέχεια, απογοήτευση, κατάθλιψη…

Όλοι κοιτάζουν με απάθεια τη δυστυχία γύρω τους, μουδιασμένοι και ανίκανοι να κάνουν κάτι για να αλλάξουν την κατάσταση…
ΟΛΟΙ;;;;
Όχι όλοι!
Υπάρχει μια παρέα ανθρώπων, που πάει κόντρα στη γενικευμένη κατάθλιψη!
Μια παρέα «τρελών Γαλατών», που αρνείται να παραδοθεί στη μιζέρια, τη μοιρολατρία και την αδράνεια!
Είναι οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, που πιστεύουν ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος, αρκεί εμείς οι ίδιοι οι πολίτες να αποφασίσουμε να δράσουμε και να αλλάξουμε ότι ασχημαίνει τη ζωή μας γύρω μας! Και ήδη, με αυτή τη δύναμη της θέλησής τους, κατάφεραν πολλά, και συνεχίζουν για ακόμη περισσότερα!
Το Σάββατο που μας πέρασε, οι Ενεργοί Πολίτες αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τον υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό, και να εκδράμουν στο Αισθητικό Άλσος όπου βρίσκεται ο παραδοσιακός λαχανόκηπος και βοτανόκηπός τους, για να τον καθαρίσουν και να τον προετοιμάσουν για τις καλλιέργειες της νέας σεζόν! Εθελοντές κάθε ηλικίας, κοινωνικής και εκπαιδευτικής διαστρωμάτωσης, από ηλικιωμένους συνταξιούχους, εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, μέχρι και μικρά παιδιά, σα να ήπιαν κάποιο «μαγικό φίλτρο», άρπαξαν σκαλιστήρια, τσάπες, κλαδευτήρια, χλοοκοπτικά και σκαπτικά μηχανήματα, και καθυπόταξαν την οργιάζουσα φύση που αναπτύχθηκε άναρχα στον κήπο, λόγω της αδράνειας του χειμώνα…
Ο χώρος πραγματικά μεταμορφώθηκε από μια άγρια ζούγκλα σε έναν νοικοκυρεμένο κήπο, που είναι έτοιμος να δεχτεί τη φύτευση των νέων παραδοσιακών φυτών της φετινής σεζόν!
Μορφή άλλαξε και ο χώρος γύρω από το ξύλινο σπιτάκι που παραχώρησε ο Δήμος στους Εν.Πο.Λ. για να φυλάσσουν τα εργαλεία τους! Ξεβοτανίστηκε περιμετρικά, ενώ αναδομήθηκαν σε καινούρια σχέδια η αυτοσχέδιες ζαρντινιέρες από πολύχρωμα λάστιχα αυτοκινήτων! Όλα είναι πλέον σχεδόν έτοιμα για να δεχτούν την Πρωτομαγιά, αλλά και την 3ηΟικογιορτή της Λάρισας στις 12 και 13 του Μάη, όπου οι Ενεργοί Πολίτες έχουν ουσιαστικό ρόλο στη διοργάνωσή της.
Και βέβαια οι εθελοντές των Ενεργών Πολιτών δεν ξέρουν μόνο να δουλεύουν καλά, αλλά και να διασκεδάζουν! Έτσι στο τέλος της δουλειάς, που παρά την κούραση, έγινε με πολλή ευχαρίστηση και ανεβασμένη διάθεση, ανάψανε την ψησταριά τους που πάντα είναι «ετοιμοπόλεμη», ψήσανε  και καθίσανε γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι, όπως ακριβώς στο Γαλατικό Χωριό του Αστερίξ, όπου μετά από κάθε περιπέτεια, όλο το χωριό στήνει ένα μεγάλο τσιμπούσι!
Έτσι όμορφα και κυρίως εποικοδομητικά κυλάει η ζωή στο «Γαλατικό Χωριό» των Ενεργών Πολιτών, και οι πύλες του είναι ανοιχτές για όποιον θέλει να μετοικήσει από τη χώρα της αδράνειας και της μιζέριας, στο χωριό της δράσης και της χαράς!