- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

3η Συνάντηση Συνόλων Παραδοσιακής Μουσικής

Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται η 3η Συνάντηση Συνόλων Παραδοσιακής Μουσικής σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δ. Λαρισαίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Solarte και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.

Στόχος είναι η διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου μας μέσα από την μουσική παιδεία  και η σύνδεση αυτών με την κοινωνία της Λάρισας.

Στην συνάντηση πρόκειται να λάβουν μέρος χορωδιακά σύνολα και ορχήστρες παρουσιάζοντας τραγούδια απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν η Χορωδία και η Ορχήστρα της εκκλησιαστικής και παραδοσιακής μουσικής της σχολής βυζαντινής μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών την διδασκαλία των οποίων έχει ο μουσικολόγος Νεκτάριος Παπαγεωργίου, η Χορωδία του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με υπεύθυνη διδασκαλίας την κα Βάσω Ψωφάκα , το τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού της Πολιτιστικής Λέσχης της ΔΕΗ Λάρισας μαζί με την μουσική παρέα γυναικών από την Χάλκη Λάρισας και ένα κλιμάκιο της χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού του «ΜΕΣ Αβέρωφ ο Θετταλός» με υπεύθυνο τον καθηγητή παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής Γεώργιο Τερζούδη, η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Σ.Ω.Λ με υπεύθυνο τον ιεροψάλτη και καθηγητή βυζαντινής μουσικής Αλέξανδρο Κωνσταντίνου, η ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής αρχαρίων και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Σ.Ω.Λ την επιμέλεια των οποίων έχει ο καθηγητής κιθάρας-λαούτου Χρήστος Καλαμπούκας. Tην εκδήλωση θα πλαισιώσει το παιδικό χορευτικό τμήμα του ΜΕΣ Αβέρωφ «Ο Θετταλός» με χοροδιδάσκαλο τον Μιχάλη Τσακνάκη

Η 3η Συνάντηση Συνόλων Παραδοσιακής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη