- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ημέρες Πνευμονολογίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με  την Εταιρεία Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαρείας Νόσου οργανώνει  συνεχώς από το 1999 μέχρι σήμερα κάθε χρόνο το ετήσιο συνέδριο της.
Σας καλωσορίζουμε στο καθιερωμένο πλέον τριήμερο, που για εφέτος  είναι 12-15 Απριλίου 2018 στο Ξενοδ. “Larisa Imperial” της Λάρισας.  Όπως και πέρυσι ετοιμάσαμε τρία σεμινάρια στις εγκαταστάσεις της  Πνευμονολογικής Κλινικής στην Λάρισα στα αντικείμενα υπέρηχοι θώρακα,  πνευμονική ίνωση και αγγειακά νοσήματα του πνεύμονα. Για την Πέμπτη το  βράδυ στη Λάρισα έχει οργανωθεί ένα στρόγγυλο τραπέζι για τις  συνέπειες της ρύπανσης στην υγεία. Θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες  συνεδριάσεις συζήτησης περιστατικών από την Πνευμονολογική Κλινική του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και από τουλάχιστον 6 κλινικές από όλη τη  χώρα. Ειδικές συνεδρίες είναι αφιερωμένες στην εκπαίδευση και τις  επαγγελματικές προοπτικές νέων πνευμονολόγων. Θα συζητήσουμε τις  προσδοκίες των ειδικευομένων για την εκπαίδευση τους αλλά και το καυτό  θέμα της αξιολόγησης των κλινικών. Θα είναι επίσης πολύ σημαντικό να  ακούσουμε την εμπειρία νέων συναδέλφων μας που βρίσκονται σε παράταση,  είναι επικουρικοί, ξεκίνησαν να ιδιωτεύουν ή εργάζονται στην  φαρμακοβιομηχανία.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαλέξεις των καθηγητών των  Πανεπιστημίων Λωζάνης και Βοστώνης αντίστοιχα, το βράδυ της Παρασκευής  στις 8μμ με θέμα την διαχρονική σχέση της Ιατρικής και του τουρισμού  και το Σάββατο στις 12πμ το πρωί με θέμα την δεοντολογία που πρέπει να  διέπει τη λειτουργία της φαρμακοβιομηχανίας.
Με την συμμετοχή σας αλλά και την χορηγία εταιρειών, συμβάλετε στην  βελτίωση των κλινικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων της  Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Κεντρική  Ελλάδα. Με τα έσοδα του προηγούμενου συνεδρίου βελτιώσαμε την  δυνατότητα του ενδοσκοπικού εργαστηρίου και ενισχύσαμε την  κινητικότητα συνεργατών μας για μετεκπαίδευση σε χώρες της Ευρώπης.