- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο Χρ. Κέλλας για τις εξελίξεις στην παιδεία

«Κανένας δεν είναι εναντίον των συγχωνεύσεων των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Μια συγχώνευση μεταξύ του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας όμως, θα πρέπει να έχει ως στόχο την ανάπτυξη της ακαδημαϊκής έρευνας με βάση τα πραγματικά δεδομένα και όχι τις εξυπηρετήσεις συμφερόντων.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να εκφράζει ένα σχέδιο συγχώνευσης με ρεαλισμό και δικαιοσύνη και όχι με τη δημιουργία Σχολών και νέων Τμημάτων, που θα παράγουν ανέργους».

Την ανωτέρω θέση εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, που κλήθηκε να σχολιάσει την επικαιρότητα σε σχέση με τη συγχώνευση των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Θεσσαλίας, την εγκληματικότητα και τις σχέσεις Τουρκίας – Ευρώπης, στην εκπομπή “Παράθυρο στη Θεσσαλία” και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφερόμενος στην έξαρση της εγκληματικότητας, επεσήμανε:

«Στο θέμα της εφαρμογής της έννομης τάξης υπάρχει τεράστια διαφορά αντίληψης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Βλέπουμε έναν παροξυσμό και περιστατικά ανομίας, που ευνοούνται από τη συμπεριφορά της κυβέρνησης.

Κουκουλοφόροι στο κέντρο σπάζουν βιτρίνες, τα Πανεπιστήμια γίνονται κέντρα ανομίας, και κανείς πλέον δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Όταν, μάλιστα, βγαίνει ο αρμόδιος υπουργός και για όλα αυτά δηλώνει ότι “δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο”, μπορούμε να καταλάβουμε τι θα ακολουθήσει».

Όσο για τα στατιστικά του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως που δείχνουν πως έχει μειωθεί η εγκληματικότητα, ο κ. Κέλλας τόνισε:

«Τα στατιστικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Είναι ανάλογα με αυτά περί της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, που τα επικαλούνται χωρίς να κοκκινίζουν.

Μία καθαρή έξοδος με μείωση συντάξεων από 1/1/2019 και με μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020.

Τέτοια καθαρή έξοδο και τέτοια στατιστικά έχουμε και στην Αστυνομία».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, περί του ότι “είναι τρελός ο Ερντογάν” καθώς και την άρνηση έξι ευρωπαϊκών κρατών (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Σουηδία, Δανία και Φινλανδία) να αποδεσμεύσουν κεφάλαια, που θα δοθούν στην Τουρκία για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ο Λαρισαίος Βουλευτής ανέφερε:

«Εγώ δεν θα διαφωνήσω, ούτε θα συμφωνήσω με τον Υπουργό Άμυνας.

Εάν όμως είναι τρελός, γιατί τον κάλεσαν στο Μαξίμου να κάνει συνεντεύξεις, να έχει παραλήρημα και μετά να κάνει περιοδεία στη Θράκη;

Κάλεσαν τον τρελό στην Ελλάδα;

Ή τώρα κατάλαβαν ότι είναι τρελός;

Η επίσκεψη ήταν τελείως απροετοίμαστη, γιατί, όπως φαίνεται, εκ των υστέρων, από την επίσκεψη του Ερντογάν και μετά, η Τουρκία έχει μία αυξημένη επιθετικότητα και κλιμακώνει τη συμπεριφορά της απέναντι στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Εισπράττει δισεκατομμύρια, απειλώντας ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα φύγει όλο το μεταναστευτικό κύμα των εκατομμυρίων προσφύγων, που βρίσκονται στην Τουρκία, προς την Ευρώπη.

Στην περίπτωση αυτή, όμως, πάλι η Ελλάδα θα την πληρώσει, διότι, η Ευρώπη θα κλείσει τα σύνορά της και θα εγκλωβιστούν όλοι στην χώρα μας».

Τέλος, επανερχόμενος στο θέμα των συγχωνεύσεων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Θεσσαλίας, ο κ. Κέλλας τόνισε:

«Το ΤΕΙ Θεσσαλίας παράγει πτυχιούχους με υψηλή απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας και δεν μπορούν να το διαλύσουν για μικροπολιτικά συμφέροντα.

Έχει τεράστια περιουσία και εξαιρετικά σημαντικές υποδομές.

Είμαστε λοιπόν υπέρ των συγχωνεύσεων αλλά δεν μπορούμε να δημιουργούμε Σχολές και νέα Τμήματα που θα παράγουν ανέργους.

Αρκετά. Είναι ήδη τεράστιο το ποσοστό ανεργίας των νέων στην χώρα μας».