Τελετή Αφής Φλόγας στο Ομορφοχώρι του Δήμου Κιλελέρ


Tags |

Ακόμη μια περιοχή στη Θεσσαλία απολαμβάνει τα οφέλη της χρήσης του φυσικού αερίου νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίαςολοκλήρωσε τα έργα σύνδεσης και τροφοδότησης στο Ομορφοχώρι του Δήμου Κιλελέρ με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Με αφορμή την τροφοδότηση του δικτύου, την Παρασκευή 30/03/2018 η ΕΔΑΘΕΣΣ και ο Δήμος Κιλελέρ συνδιοργάνωσαν εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας άναψαν συμβολικά τη φλόγα του φυσικού αερίου και ενεργοποίησαν την παροχή του πρώτου οικιακού πελάτη και του πρώτου δημοτικού κτιρίου στο Ομορφοχώρι,

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε έδωσαν το παρόν πολίτες του Ομορφοχωρίου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι βουλευτές Λάρισας κκ Παπαδόπουλος και Κέλλας, στελέχη και προσωπικό που εργάστηκε ώστε να φτάσει γρήγορα το φυσικό αέριο στο Ομορφοχώρι.

Ο  Δήμαρχος Κιλελέρ

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ καλωσόρισε το φυσικό αέριο στο σε ακόμη μια περιοχή του Δήμου Κιλελέρ μετά τη Νίκαια,  αναφέρθηκε στα οφέλη της χρήσης και τόνισε την επιθυμία των πολιτών του Δήμου για ανάπτυξη και ακόμη περισσότερες περιοχές.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούραςαναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ύψους 100 εκ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη δικτύου διανομής σε νέες αλλά και σε υφιστάμενες περιοχές καθώς  στα οφέλη που θα έχουν οι καταναλωτές από τη χρήση του φυσικού αερίου. Επιπλέον τόνισε ότι με την ψήφιση του ρυθμιστικού πλαισίου για τη χρήση του Συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το φυσικό αέριο. Τέλος επεσήμανε ότι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συνδεθούν μπορούν να επωφεληθούν από την σε ισχύ προσφορά για «ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» που ισχύει για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις.

Οι Βουλευτές Λάρισας

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ιστορική τη μέρα αυτή και αναφέρθηκε στα οφέλη που προσδίδει η χρήση του αερίου σε μια αμιγώς αγροτική περιοχή.

Ο Βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας συνεχάρη την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης και στάθηκε στο γεγονός ότι είναι σημαντικό για τις τοπικές κοινωνίες να τους δίνεται η δυνατότητα της χρήσης  του φυσικού αερίου προσφέροντας εξοικονόμηση και ένα καθαρότερο περιβάλλον

Η Εκπρόσωπος της ΔΕΠΑ

Η κα Καρακίτσου Κ., παρευρέθηκε στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος της ΔΕΠΑ, μετόχου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που στηρίζει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα της εταιρείας και ενισχύει την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου σε νέες περιοχές.

Ο πρώτος Οικιακός πελάτης

Ο πρώτος οικιακός πελάτης του Ομορφοχωρίου, ευχαρίστησε όσους δούλεψαν ώστε να έρθει γρήγορα το φυσικό αέριο στην περιοχή, τόνισε ότι είναι ένα καύσιμο, το οποίο εξασφαλίζει άνεση και αυτονομία.

Οι μικροί μαθητές

Κατά τη διάρκεια της τελετής οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν πληροφορίες και να ενημερωθούν για το φυσικό αέριο, ενώ η ΕΔΑ ΘΕΣΣ διένειμε δώρα και ενημερωτικό υλικό για τη χρήση και τα οφέλη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε σηματοδοτώνταςτην συνέχιση της εφαρμογής του αναπτυξιακού προγράμματος από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ,στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.