Κέλλας: Τεράστια η συμβολή των πολύτεκνων στην κοινωνία μας


Tags |

«Μέσα στις συνθήκες της πρωτοφανούς οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης που βιώνει σήμερα η χώρα, οι πολύτεκνες οικογένειες καλούνται να σηκώνουν τεράστιο βάρος. Η συμβολή τους στο μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλημα, το δημογραφικό, είναι άκρως σημαντική, καθώς απειλείται η εθνική μας υπόσταση.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα ευχολόγια, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, πριν να είναι πολύ αργά…».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από το μήνυμα του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. ΧρήστουΚέλλα, στο πλαίσιο της ομιλίας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κκ. Παύλου, με θέμα “Η οικογένεια σήμερα”, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος δεν παρέστη στην εκδήλωση καθώς την ίδια ώρα μιλούσε στην ολομέλεια της Βουλής στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την “Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας”, συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου για τη διοργάνωση της «σημαντικής», όπως την χαρακτήρισε,εκδήλωσης, σημειώνοντας:

«Σέβομαι και τιμώ την πολύτεκνη μητέρα, την πολύτεκνη οικογένεια.

Ο καθημερινός σας αγώνας παίρνει διαστάσεις που αγγίζουν τα όρια του ηρωισμού, καθώς η πυραμίδα της δημογραφικής κατάστασης έχει αναστραφεί, ο πληθυσμός μας γερνά και η κατάσταση τείνει να λάβει μη αντιστρέψιμη πορεία».

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, στο μήνυμά του, έστρεψε τα πυρά προς την κυβέρνηση, σχετικά με την απόφασή της για “τσεκούρωμα” των πολυτεκνικών επιδομάτων, τονίζοντας:

«Σε αυτήν τη συγκυρία η κυβέρνηση, με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, καταφέρει άλλο ένα πλήγμα στην πολύτεκνη οικογένεια, μειώνοντας σημαντικά το εισόδημά της.

Η απόφαση αυτή, είναι τιμωρία και όχι δημοσιονομικό μέτρο».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, σηματοδοτώντας την αναγκαιότητα για αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το δημογραφικό:

«Μπορεί όλοι μας να έχουμε εγκλωβιστεί στις σκέψεις που προκαλεί το οικονομικό αδιέξοδο, ωστόσοεπιβάλλεταινα σχεδιάσουμε άμεσα και να εφαρμόσουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για το δημογραφικό, διαφορετικά κινδυνεύουμε σε μερικές δεκαετίες να απεμπολήσουμε την ίδια την έννοια του έθνους μας.

Η πολιτεία οφείλει όχι μόνο να διατηρήσει τις υφιστάμενεςευεργετικές διατάξεις, αλλά και να θεσπίσει νέα κίνητρα για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.

Είναι ακατανόητο, λοιπόν, η κυβέρνηση να κάνει κοινωνική πολιτική με ακρωτηριασμό των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Ο Πρόεδρός μας, οΚυριάκος Μητσοτάκης,έχει δεσμευτεί για την πλήρη αποκατάσταση του συνόλου των αδικιών που έχετε υποστεί και μάλιστα κατά προτεραιότητα.

Εύχομαι η χρονιά αυτή να είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής,που θα μας οδηγήσει ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας».