- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Τρέξτε τα επενδυτικά σχέδια για τον τουρισμό

Την αναγκαιότητα για επιτάχυνση όλων των διαδικασιών ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η δράση “για την ενίσχυση ίδρυσης και λειτουργίας των νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, φέρνει στη Βουλή ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να “τρέξει” το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έντονο και η μέχρι σήμερα εμπειρία σχετικά με την ολοκλήρωση παρόμοιων δράσεων, δείχνει μεγάλες καθυστερήσεις.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κέλλα:

Την 1/3/2018 ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η πρώτη τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη δράση “ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων” λόγω παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας μέχρι τη Δευτέρα 30/4/2018.

Επειδή παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στους χρόνους από την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αίτησης υπαγωγής έως την ημερομηνία τελικής έγκρισής αλλά και της πρώτης χρηματοδότησης σε όλα τα προγράμματα επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ.

Επειδή το επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφεται στον τουριστικό τομέα μέσω και των χρηματοδοτήσεων από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι έντονο.

Επειδή υπάρχει αναγκαιότητα ύπαρξης σαφούς χρονικού προγραμματισμού των επενδυτικών δράσεων ώστε η επένδυση που θα προκύψει να είναι αποδοτική.

Κατόπιν όλων αυτών ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ:

  1. Πότε θα εκδοθούν οι τελικές αποφάσεις ένταξης των επενδυτικών σχεδίων του ανωτέρω προγράμματος;
  2. Πότε θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες εκταμιεύσεις για τα εγκεκριμένα σχέδια;