- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Όλα έτοιμα για το 1ο Thessaly Wine Festival

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ ) Θεσσαλίας διοργανώνει το: 1ο Thessaly Wine Festival Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 Ξενοδοχείο Divani Palace, Λάρισα. Το Φεστιβάλ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και υπό την επιστημονική αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Οινοποιών και του Δικτύου Οινοποιών Θεσσαλίας. Συνδιοργανωτές είναι τα Επιμελητήρια Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Το Thessaly Wine Festival στοχεύει στην ανάδειξη, για πρώτη φορά, των Θεσσαλικών ποικιλιών οίνου και των Θεσσαλικών προϊόντων, τη δημιουργία ξεχωριστού brand με το όνομα “Thessaly Wines”, καθώς και τη συστράτευση όλων των τοπικών οινοπαραγωγών σε μια Ένωση Οινοπαραγωγών Θεσσαλίας. Απευθύνεται σε οινοπαραγωγούς, οινόφιλους, επιχειρηματίες και επαγγελματίες του οινικού Κλάδου. Παραγωγοί από τους 4 νομούς της Θεσσαλίας θα δώσουν το παρόν και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους καθώς και να συζητήσουμε και να ανακαλύψουμε τον πλούτο της Αμπελουργικής Θεσσαλίας. Στο χώρο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως master classes και τεστ Οινογνωσίας.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι διωργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Γιώργος Λαδόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει αυτό το πρώτο φεστιβάλ που ευελπιστούμε να γίνει θεσμός. Από αυτή την εκδήλωση θέλουμε να έχουμε μια προστιθέμενη αξία για προϊόν του κρασιού. 26 οινοπαραγωγοί θα μας μυήσουν σε συνεδρίες με πολλές γευστικές εκπλήξεις».

Παναγιώτης Νταής – Αντιδήμαρχος Δήμου Λαρισαίων: «Είναι μια σημαντική εκδήλωση καθώς όλες αυτές οι συνέργειες βοηθούν στην προώθηση των προϊόντων της περιοχής κάτι που ο Δήμος μας στηρίζει ενεργά».

Γρηγόρης Βλαχάκης – πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας: «Στόχος του φεστιβάλ είναι η δημιουργία καταναλωτικής συνείδησης στους Θεσσαλούς».

Θάνος Καραθάνος – πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων: «Ο Θεσσαλικός αμπελώνας είναι άγνωστος εκτός των συνόρων, παρά τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Είναι ευκαιρία να το αναδείξουμε αποκαλύπτοντας στον χαρακτήρα του τόπου μας».

Η Λένα Λιάγκουρα – Γ.Γ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας: «Επιθυμούμε το ταξίδι του θεσσαλικού οίνου να ξεκινήσει από αυτή την εκδήλωση και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης  Μπουτίνας.

 

 

Έναρξη Φεστιβάλ-Χαιρετισμοί: 10:00

Βασίλης Κόκκαλης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Γρηγόριος Βλαχάκης, Πρόεδρος ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας

Σωτήρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας

Αριστοτοτέλης Μπασδάνης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Βασίλης Γιαγιάκος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

Γεώργιος Ντενίσης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λάρισας

Αχιλλέας Νταβέλλης, Πρόεδρος ΣΘΕΒ

Θανάσης Καραθάνος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων

Θοδωρής Σδρούλιας, δημοσιογράφος

Λήξη: 18:00

Στο χώρο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εξειδικευμένα workshops, συνδυασμός κρασιών με τοπικά προϊόντα (τυριά και αλλαντικά).

Το πρόγραμμα των workshops:

Workshop 1: 12:00-12:30

«Εξερευνώντας τους θησαυρούς της θεσσαλικής γης: ποικιλίες και αμπελοτόπια στον πιο άγνωστο και ανερχόμενο ελληνικό αμπελώνα – Οινογευστική δοκιμή κρασιών από χαρακτηριστικές ποικιλίες της Θεσσαλίας» 

Θάνος Καραθάνος

Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων, Ε.Συνεργάτης ΤΕΙ Θεσσαλίας

Workshop 2: 12:45-13:15

«Γαλλικές Ποικιλίες Σταφυλιών, στην Ελληνική Οινοποιία-Οινογευστική δοκιμή κρασιών από Γαλλικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Θεσσαλία»

-Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής

Καθηγητής Δενδροκομίας, Δν/της του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου «Δενδροκομικών & Εδαφικών Πόρων HortLab» του ΤΕΙ/Θεσσαλίας

-Αθηνά Παπαχατζή

Τελειόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας ΑΠΘ

Workshop 3: 13:30-14:30

Αναλυση των αντιοξειδωτικων στο κρασι με τη χρηση μιας καινοτομου συσκευης απο το τμημα Βιοχημειας-Βιοτεχνολογιας του ΠΘ

Κουρέτας Δημήτριος

Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών οργανισμών – Τοξικολογίας

Workshop 4: 14:45-15:15

“ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ”

Θοδωρής Σδρούλιας

Δημοσιογράφος

Workshop 5: 15:30-16:00

«Ο Αντίκτυπος της Αειφόρου Ανάπτυξης στην Βιομηχανία της Θεσσαλικής Οινοποιίας»

Σπυρίδων Φράγκος

Υποψήφιος Διδάκτoρας, Μαθηματικός – Οικονομολόγος

Για περισσότερες πληροφορίες:

Site: https://www.thessalywinefestival.com/

E-mail: info@thessalywinefestival.com

Facebook page: 1st Thessaly Wine Festival [1]