Πρόταση ψηφίσματος κατά των πλειστηριασμών


Tags |

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, κατέθεσαν προς συζήτηση και έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, το παρακάτω ψήφισμα, ενάντια στις διώξεις όσων αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την αντίθεσή του στην προσπάθεια της κυβέρνησης, να ποινικοποιήσει τις λαικές κινητοποιήσεις έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στους πλειστηριασμούς εργατικών-λαϊκών κατοικιών.

Συγκεκριμένα εκφράζει την αντίθεσή του στην άσκηση δίωξης από την εισαγγελία πρωτοδικών Λάρισας, με την συνδρομή της αστυνομίας, σε βάρος του Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας και Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Αναστάσιου Tσιαπλέ και άλλων 6 διαδηλωτών, που συμμετείχαν στις ειρηνικές συγκεντρώσεις έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, χωρίς να συμβεί κάποιο πρόβλημα.

Είναι προφανές ότι ο σκοπός της αυτεπάγγελτης δίωξης, στοχεύει στον εκφοβισμό όσων αντιδρούν στην αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης, ώστε να προωθηθεί ανεμπόδιστα και η διαδικασία των κατασχέσεων και πλειστηριασμών των εργατικών-λαικών κατοικιών και της περιουσίας του φτωχού λαού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ζητά:

  • Να σταματήσουν όλες οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς λαικών σπιτιών.
  • Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί εργατικών-λαικών κατοικιών, λαικών καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς αυτοαπασχολούμενων και μικροαγροτών.
  • Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία κάθε εργατικής-λαϊκής οικογένειας.