- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Δώστε λύσεις στα προβλήματα των Πυροσβεστών

Το ζήτημα της μονιμοποίησης των 2.200 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, καθώς και της επαναπρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, θέτει, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.

Ο κ. Χαρακόπουλος σε Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή επισυνάπτει επιστολή που απευθυνόταν στον ίδιο και 5 επιστολές που απευθύνονταν προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του Πανελλαδικού Σωματείου Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΑ.ΣΩ.Π.Υ.ΣΥ.Π.).

Στις εν λόγω επιστολές το Σωματείο ζητά:

Το Σωματείο τονίζει ότι υπάρχει μια συνεχής αναβολή και χρονική μετατόπισης των προβλημάτων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών καθώς και υποβάθμισή τους.

Ο κ. Χαρακόπουλος είχε πρόσφατα και ενημερωτική συνάντηση με αντιπροσωπεία του προεδρείου του Σωματείου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Παπαντώνη,  τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Κατσίκη και το μέλος κ. Κίμωνα Μουστάκα..