Μάξιμος: Ανοχή του κράτους στη βία των «μπαχαλάκηδων»


Tags |

«Η ελληνική κοινωνία έγινε μάρτυρας, επί μία εβδομάδα, της παράδοσης της Αθήνας, και άλλων πόλεων της χώρας, στις βίαιες επιθέσεις περιθωριακών ομάδων, οι οποίες ανενόχλητες κατέστρεφαν και πυρπολούσαν δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Τα γεγονότα αυτά και, πρωτίστως, η σκανδαλώδης κρατική ανοχή προς τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα βίας έχουν καταρρακώσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και αναδεικνύουν επιτακτικό το αίτημα για την τήρηση, επιτέλους, του νόμου και της τάξης». Τα παραπάνω επισημαίνει σε επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.

Στην επίκαιρη επερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ, που συνυπογράφουν άλλοι 20 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρονται αναλυτικά τα συμβάντα από τις επιθέσεις των γνωστών-αγνώστων, όπως η επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής, το σπάσιμο βιτρινών εμπορικών καταστημάτων στην Ερμού και στην Πατησίων, οι συγκεντρώσεις έξω από τα σπίτια του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου και του Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Φυτράκη, τα επεισόδια σε Εξάρχεια, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και άλλα συμβάντα, που έλαβαν χώρα, χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις των δραστών.

Οι υπογράφοντες βουλευτές υπογραμμίζουν ότι «η εικόνα χάους που επικράτησε είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκείται από την κυβέρνηση και ιδιαιτέρως του αρμόδιου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο υπακούοντας σε ιδεοληπτικές εμμονές και στις εκλεκτικές συγγένειες του ΣΥΡΙΖΑ με ομάδες του περιθωρίου, επιδεικνύει ανοχή στις εκδηλώσεις της βίας.

Αποτελούν, τουλάχιστον, υποκρισία και αντιστροφή της αλήθειας οι κατηγορίες που εκτόξευσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εναντίον της ΕΛΑΣ για το ‘‘μπάχαλο’’ που προκλήθηκε από τις ‘‘συλλογικότητες’’, κατά τον δικό του χαρακτηρισμό.

  • Όλοι γνωρίζουν ότι οι οδηγίες του υπουργείου του είναι για μη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στις δράσεις των λεγόμενων ‘‘αναρχικών’’. Η έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισής τους από πλευράς της πολιτείας έχει αποχαλινώσει τις ομάδες των βανδάλων, οι οποίες κτυπούν όποτε και όπως θέλουν.
  • Όλοι γνωρίζουν ότι πρώτη δουλειά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν η διάλυση της Ομάδας Δέλτα, όπως και η αποδυνάμωση των διμοιριών Υ.ΜΕ.Τ.-Υ.Α.Τ., που είχαν καταστείλει αποτελεσματικά τη δράση των ‘‘μπαχαλάκηδων’’, μετά από αίτημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση, παρά τις καταγγελίες διδασκόντων και φοιτητών, επιμένει να διατηρεί τον περιβόητο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, που έχει μετατραπεί σε άσυλο της ανομίας, του φόβου και της τρομοκρατίας.
  • Όλοι γνωρίζουν τις επιλεκτική «προστασία» που απολαμβάνει ο ‘‘Ρουβίκωνας’’ και τα λεγόμενα ‘‘δικά τους παιδιά’’, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
  • Και τελικώς, όλοι έμαθαν ότι η κυβέρνηση υπέκυψε στον εκβιασμό των ‘‘μπαχαλάκηδων’’, οδηγώντας το κράτος σε μια ταπεινωτική ήττα».

Οι επερωτώντες βουλευτές καλούν τον αρμόδιο υπουργό να προσέλθει και να τα απαντήσει στη Βουλή:

Α) Για ποιο λόγο επιδείχθηκε ανοχή εκ μέρους του κράτους σε βίαιες ενέργειες που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μη αποτροπή τους, αλλά και τη μη σύλληψη των δραστών.

Β) Τι μέτρα θα λάβει άμεσα, ώστε να αντιμετωπιστεί η δράση ομάδων που ασκούν βία και καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία.