Κέλλας: Κυβερνητική αντοχή στην έξαρση της εγκληματικότητας


Tags |

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι ικανότατη και το έχει αποδείξει απειράριθμες φορές όλα αυτά τα χρόνια, όμως πάντα κινείται βάσει των εντολών που λαμβάνει. Όταν έχεις εντολή “μην ακουμπάτε” τους αναρχικούς και βλέπεις μέχρι και να τους πάνε σπίτι με το ταξί!!! πως περιμένετε να αντιδράσει ένας Αστυνομικός;;;».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη ραδιοφωνική συνέντευξη του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου  Κέλλα, στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας και τη δημοσιογράφο κ. Παπακαλούση.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ερωτηθείς για την έξαρση της εγκληματικότητας στη χώρα, δήλωσε:

«Έχουμε έξαρση της εγκληματικότητας γιατί υπάρχει Κυβερνητική ανοχή στα φαινόμενα βίας.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να ακούς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα να επιρρίπτει ευθύνες στους Έλληνες Αστυνομικούς λέγοντας ότι “δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους”, όταν οι εντολές που τους δίνει είναι, όπως προανέφερα, “μην ακουμπάτε τους αναρχικούς”.

Ξέρετε πως το λέμε αυτό στη Λάρισα;

Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι…».

Αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ο κ. Κέλλας τόνισε:

«Όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

Εμείς έχουμε δεσμευτεί για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα βίας.

Θα καταργήσουμε το περιβόητο Πανεπιστημιακό άσυλο, που έχει μετατρέψει τα ΑΕΙ σε κέντρα ανομίας, θα επαναφέρουμε την Ομάδα Δέλτα, που είχε αυξήσει το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες, θα καταργήσουμε το Νόμο Παρασκευόπουλου, που άνοιξε αδιακρίτως τις πύλες των φυλακών με αποτέλεσμα να έχουν αφεθεί ελεύθεροι στυγνοί εγκληματίες και θα βάλουμε τέλος στο άβατο των Εξαρχείων.

Αυτό είναι πολιτική βούληση, κάτι την οποία η σημερινή Κυβέρνηση δεν διαθέτει».

Στη συνέχεια, ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει την επιλογή της ΝΔ να μην ψηφίσει το Νομοσχέδιο για την παραγωγή κάνναβης για φαρμακευτική χρήση, επεσήμανε:

«Αν υπήρχε ένα αυστηρότατο πλαίσιο που θα μας έκανε να αισθανόμαστε σίγουροι ότι η παραγωγή κάνναβης θα περιορίζονταν μόνο στη φαρμακευτική χρήση, δεν θα λέγαμε “όχι”, όμως εδώ μιλάμε για ένα Νομοσχέδιο – επιτομή της προχειρότητας, της αοριστολογίας και της γενίκευσης, που δεν προβλέπει απολύτως τίποτα, αντιθέτως είναι τα πάντα “στον αέρα”».

Ο κ. Κέλλας, επιρρίπτοντας  ευθύνες στην Κυβέρνηση, ότι απώτερος σκοπός αυτού του Νομοσχεδίου είναι η πλήρης απελευθέρωση και νομιμοποίηση της κάνναβης στην Ελλάδα, δήλωσε:

«Αυτό το νομοσχέδιο, είναι η χειρότερη επιλογή της Κυβέρνησης, για να αφήσει το “Αριστερό προοδευτικό της αποτύπωμα”, όπως πιστεύει.

Σε μια εποχή που τα ναρκωτικά αποτελούν την μεγαλύτερη μάστιγα της εποχής, εμείς εδώ ανοίγουμε τον “Ασκό του Αιόλου”, γιατί ακόμα και αν η πρόθεση είναι η φαρμακευτική χρήση της κάνναβης, με το ασαφές πλαίσιο που υπάρχει, είναι δεδομένο ότι η χρήση δεν θα περιοριστεί μόνο εκεί…».