Με καταστηματάρχες των παραλίων συναντήθηκε ο Χρ. Κέλλας


Tags |

«Οι καταστηματάρχες των παραλίων του Νομού, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη με τεράστιο μερίδιο συμβολής στην ανάπτυξη της περιοχής.

Δυστυχώς, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν, για μια ακόμη φορά την περιοχή, ορθώνουν δυσεπίλυτα εμπόδια, τα οποία η πολιτεία οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας στη συνάντηση που είχε με μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων του Ν. Λάρισας πριν λίγες μέρες στο γραφείο του.

Τα μέλη του Συλλόγου κατέθεσαν στον Λαρισαίο πολιτικό υπόμνημα με τις Προτάσεις Ανάπτυξης των παραλίων, όπως: η ολοκλήρωση των ΓΠΣ των ΣΧΟΟΑΠ για τους παραλιακούς οικισμούς της Π.Ε Λάρισας, η αλλαγή χρήσεων γης, οι δημόσιες Υποδομές που εμπίπτουν στις Δικαιοδοσίες Δήμου και Περιφέρειας, η εξέλιξη των λιμενικών υποδομών – με χαρακτηρισμό των λιμανιών Αγιοκάμπου και Στομίου και ως μαρίνες -, η πιστοποίηση Πηγών Κόκκινου Νερού, η ανάδειξη του φυσικού πλούτου και η προσβασιμότητα επισκεπτών και πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα της προσβασιμότητας στα παράλια, ο κ. Κέλλας έχει φέρει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το θέμα στη Βουλή, τονίζοντας την έλλειψη συγκοινωνιακού κόμβου προς τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών αλλά και την απουσία σήμανσης στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τον Ευαγγελισμό μέχρι και τη Σκοτίνα, με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Χρήστο Σπίρτζη να απαντά ότι “η κατασκευή του ημικόμβου Ραψάνης θα δημοπρατηθεί ως κλασσικό Δημόσιο Έργο με μέριμνα της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων / Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών.

Εκτενή αναφορά έγινε και στις πρόσφατες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στα παράλια του Νομού, με τον Λαρισαίο πολιτικό να δηλώνει:

«Η κακοκαιρία που έπληξε τα παράλια του Νομού, ανέδειξε με το πλέον επώδυνο τρόπο τις “ανθρώπινες παρεμβάσεις” οι οποίες προκάλεσαν  μεγάλες καταστροφές.

Καλώ την κυβέρνηση να επισπεύσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, με έργα υποδομής, όπως και την αποκατάσταση των ζημιών, καθώς η θερινή περίοδος βρίσκεται προ των πυλών».

Τέλος ο κ. Κέλλας, αφού συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων του Ν. Λάρισας, για την συμβολή τους στην ανάδειξη της περιοχής μέσα από τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τόνισε:

«Σε μια περίοδο που η επιχειρηματικότητα αντιμετωπίζεται ως “ποινικό αδίκημα”, με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές να κινούνται σε εξοντωτικά επίπεδα, είναι τουλάχιστον αισιόδοξο να βλέπεις ανθρώπους που συνεχώς επενδύουν και βελτιώνονται.

Οφείλουμε, λοιπόν, αυτούς τους ανθρώπους να τους ακούμε με προσοχή.

Θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, με την ανάπτυξη υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών αλλά και την επιμήκυνση της σεζόν, που θα δώσει ανάσα στις τοπικές επιχειρήσεις».

Στην συνάντηση με τον κ. Κέλλα ήταν παρόντες, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Χασιώτης και τα μέλη κκ. Αλέξανδρος Μαραμής, Δημήτρης Ηλιάδης και Χριστίνα Καραφυλλίδου.