- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

67,4 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών

«Αντιμετωπίζουμε μια θεομηνία χωρίς ιστορικό προηγούμενο με πρωτοφανείς  καταστροφές.  Τα φαινόμενα είναι ακόμη ενεργά. Έχουμε καταπτώσεις βράχων, καθιζήσεις δρόμων, κατολισθήσεις σε βουνά, πλημμύρες, ζημιές σε καλλιέργειες, σε επιχειρήσεις, σε οικείες κ.α. Παρά τη σφοδρότητα των φαινομένων τα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας λειτούργησαν. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με όλο τον μηχανισμό, τις Υπηρεσίες και τους Αντιπεριφερειάρχες, βρίσκεται  κοντά στους συμπολίτες και αποκαθιστά τις ζημιές στις περιοχές που επλήγησαν.», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της  θεομηνίας που έπληξε τη Θεσσαλία τις προηγούμενες ημέρες.

Ο  κ. Κ. Αγοραστός συναντήθηκε και συζήτησε το θέμα των καταστροφών και των ζημιών  με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε.

Για τα έργα της αποκατάστασης των ζημιών που έγιναν το Νοέμβριο 2017και τον Ιανουάριο 2018 στη Θεσσαλία χρηματοδοτείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το ειδικό πρόγραμμα καταστροφών μετά από απόφαση του αναπλ. Υπουρ. κ.Α. Χαρίτση και αίτημα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού με 67,4 εκατ. Ευρώ.

Για την αποκατάσταση των ζημιών του Φεβρουαρίου 2018 είμαστε σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα και Αναπληρωτή Υπουργό για να εντάξουμε τη χρηματοδότηση νέων έργων μόλις κάνουμε την πλήρη καταγραφή, αποτίμηση και το αίτημα της χρηματοδότησης της αποκατάστασης των ζημιών.

Επιπροσθέτως με τον Γ.Γ. κ. Δέδε συνεργαζόμαστε για να βρεθεί ο συντομότερος τρόπος για την αποκατάσταση των ζημιών γιατί οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα για να επιστρέψουν στην καθημερινότητα

τους, ούτε να διακινδυνεύσουμε να έχει πρόβλημα η τουριστική περίοδος.