Μάξιμος: Αποφασιστικότητα και σύνεση στις προκλήσεις των Τούρκων


Tags |

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Λέρο, επισκέφθηκε σήμερα το hot spot, το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα, όπου ενημερώθηκε επί τόπου για τα προβλήματα που έχουν προκύψει τόσο με τις μεταναστευτικές ροές, όσο και για την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα. Το στελεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδεύουν ο τομεάρχης τουρισμού της ΝΔ, βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας και η προεδρος της ΔΗΜΤΟ Λέρου κ. Κατερίνα Εμμανουήλ

Μετά την ενημέρωση που είχε ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι από την αναβάθμιση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο. Το πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια, όπου χάρις στην ψυχραιμία του Έλληνα κυβερνήτη της “Γαύδου’’ απετράπησαν τα χειρότερα, αλλά και οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, μας δείχνουν ότι η Άγκυρα προχωρά σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Το ίδιο άλλωστε παρατηρούμε και στην Κύπρο, όπου δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το πολεμικό της ναυτικό κατά τρόπο πειρατικό, ώστε να σταματήσει τις έρευνες για το φυσικό αέριο εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα ο ελληνισμός πρέπει να επιδείξει αποφασιστικότητα και σύνεση. Χωρίς μεγαλοστομίες και ψευδολεονταρισμούς, οφείλουμε να εργαστούμε για την κατοχύρωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, σε όλα τα επίπεδα: διπλωματικό, στρατιωτικό, επικοινωνιακό, οικονομικό. Το πρόβλημα της Τουρκίας δεν πρόκειται να λυθεί σύντομα, και ως εκ τούτου η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για μια μακρά διαχείρισή του.

 

Ευρωπαϊκά τα σύνορά μας!

Όσον αφορά το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα, όπως διαπιστώσαμε, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, αν και όχι όπως τις ημέρες εκείνες του 2015, όταν κατά τρόπο ανεύθυνο οι κυβερνώντες έδωσαν το σήμα ότι δεν υπάρχουν σύνορα. Στη Λέρο, οπωσδήποτε η κατάσταση στο hot spot είναι καλύτερη από άλλα νησιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Σε κάθε περίπτωση, η ριζική αντιμετώπιση του θέματος θα επιτευχθεί μόνον όταν σιγάσουν οι πολεμικές εστίες στην ανατολή, και όταν η Ευρώπη αντιμετωπίσει με πιο ξεκάθαρο τρόπο τα εξωτερικά σύνορά της ως δική της υπόθεση, και όχι αφήνοντας το βάρος στα κράτη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ροών». 

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στο νησί, ο Μάξιμος Χαρακοπουλος, θα έχει επίσης συνάντηση με τον δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια και τον έπαρχο Καλύμνου κ. Ιωάννη Θεμέλαρο, ενώ θα συμμετέχει σε διευρυμένη σύσκεψη με τους φορείς της νήσου στο δημαρχείο. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του την Παρασκευή το βράδυ στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Λέρου στο κέντρο «Παράδεισος».