Διεθνής συνεργασία του ΤΕΙ Θεσσαλίας με Κινέζικο Πανεπιστήμιο


Tags |

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Θεσσαλίας επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Zhejiang Wanli της Κίνας, στα πλαίσια συμφωνίας για εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανταλλαγές και για την παρακολούθηση σύντομου εκπαιδευτικού προγράμματος στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, με την επιστημονική ευθύνη του κοσμήτορα καθηγητή Ανάργυρου Μουλά. Της αντιπροσωπείας ηγείτο η Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου κ. Guoying Qian.

Το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, στα πλαίσια της πολιτικής του για το άνοιγμα συνεργασιών με διεθνή πανεπιστήμια, προχώρησε στην υπογραφή προγραμματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. Συγκεκριμένα η καθηγήτρια κ. Guoying Qian και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Βραχνάκης συνυπέγραψαν α) Συμφωνία Συνεργασίας και β) Πρόγραμμα Ανταλλαγής Φοιτητών.

Τέθηκαν επίσης οι βάσεις για περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας, όπως η έλευση φοιτητών του Πανεπιστημίου Zhejiang Wanli,για εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού, μέσω της λειτουργίας θερινών σχολείων – δράσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού από την Κίνα και στην προώθηση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών προς την Κινεζική αγορά.