- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο Χρ. Κέλλας για το ψηφιακό Πλανητάριο στον Όλυμπο

«Ο Όλυμπος αποτελεί μνημείο φύσης και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το εντυπωσιακό ύψος, η μυθική γοητεία και η εύκολη προσβασιμότητα τον καθιστούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Υπάρχουν, λοιπόν, οι ευνοϊκές συνθήκες για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μέσα από την αξιοποίησή του.

Η σύνδεσή του με τη σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη θα συντελέσει θετικά στην κατεύθυνση για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο».

Με τα λόγια αυτά, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας χαιρέτησε με γραπτό του μήνυμα την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα, με αφορμή την τελετή πρώτης προβολής του στερεοσκοπικού περιεχομένου – βίντεο 3D, για την περιοχή του Ολύμπου.

«Το σχέδιο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, και η υλοποίηση του, για τη δημιουργία ενός ψηφιακού πλανητάριου που θα αναδεικνύει την παγκόσμια κληρονομιά του Ολύμπου, είναι μια έμπρακτη απόδειξη για το πώς η τεχνολογία μπορεί να προσδώσει πρόσθετα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε μια επαρχιακή πόλη, κάτι που είναι εξαιρετικά, σημαντικό», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός, συγχαίροντας τους διοργανωτές της εκδήλωσης.