- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Σφαγή των νηπίων για τρίτεκνους και πολύτεκνους!

«Κανονικά θα έπρεπε οι κυβερνώντες, να ξεκινούν και να τελειώνουν τις ομιλίες τους, ζητώντας συγνώμη για τα ψέματα που είπαν, για τις αυταπάτες που καλλιέργησαν, για τα δεινά που έφεραν χωρίς λόγο στον τόπο, ανατρέποντας την κυβέρνηση το 2014, τυφλωμένοι από το πάθος τους για την εξουσία». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

 

ΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΠΑΓΚΑΡΙ…

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η κριτική στις διακηρύξεις των κυβερνώντων και στα μέτρα που μας καλούν σήμερα να στηρίξουμε, είναι, “σαν να κλέβουμε παγκάρι εκκλησίας”. Τι να πρωτοπούμε;

 

ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΓΑ ΞΥΓΚΙ…

Ο κ. Χαρακόπουλος, ως Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, απευθυνόμενος στην παριστάμενο υπουργό κ. Θεανώ Φωτίου ανέφερε ότι «απ’ όλα αυτά τα μέτρα του πακέτου, το πλέον εμβληματικό της άστοχης πολιτικής που ακολουθεί η παρούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, είναι, αυτό που αφορά τα πολυτεκνικά επιδόματα. Σε μία εποχή που το δημογραφικό χτυπάει κόκκινο, που οι επιστήμονες προειδοποιούν ό,τι σβήνουμε ως έθνος, που οι νέοι μας φοβούνται να κάνουν οικογένεια, η Κυβέρνηση, έρχεται κυριολεκτικά “να βγάλει από την μύγα ξύγκι”, να περικόψει τα ψίχουλα που παίρνουν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι. Η αλήθεια, είναι, ότι σε πλέον των 50.000 οικογένειες τριτέκνων και πολυτέκνων, επέρχεται, “η σφαγή των νηπίων του Ηρώδη”, καθώς χάνουν την οικονομική ενίσχυση που έπαιρναν. Αυτή και εάν είναι κοινωνική πολιτική! Ελπίζω κυρία υπουργέ στις αιτιάσεις των πολυτέκνων, να μην απαντήσετε προτείνοντάς τους “αντί για γεμιστά, ιμάμ μπαϊλντί” για οικονομία».

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

Ο Θεσσαλός πολιτικος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κίνδυνο να σιγήσουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Εκκλησίας και τα δημοτικά ραδιόφωνα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, για «τα ραδιόφωνα που διατηρεί η Εκκλησία της Ελλάδος και οι κατά τόπους Μητροπόλεις, δικαιωματικά λόγω της κοινωνικής αποστολής που επιτελούν και του μη-κερδοσκοπικού τους χαρακτήρα, πρέπει να υπάρξει ειδική πρόβλεψη, όπως επίσης και για τους δημοτικούς σταθμούς, να εξαιρεθούν από την διαδικασία της δημοπράτησης».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «μετά από 3 ολόκληρα χρόνια δεν απομένουν απορίες για τις ικανότητες και τα όριά σας και γι’ αυτό σύντομα, πιστεύω, με την ψήφο του ο ελληνικός λαός θα σας στείλει στα έδρανα της Αντιπολίτευσης, όπου θα έχετε όλο τον χρόνο να κάνετε τον απολογισμό σας και να αναμετρηθείτε με τις ιδεοληψίες και τις αγκυλώσεις σας».