Η ΕΑΑΑ Λάρισας ενημερώνει τα μέλη της


Tags |

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΑΑ (συνημμένα αρχεία) όλα τα δελτία ταυτότητας αποστράτου και ελευθέρας εισόδου (μέλη οικογένειας) θα αντικατασταθούν με νέου τύπου. Λόγω αντικειμενικών δυσκολιών της γραμματείας αποφασίστηκε:

1.  Η Αντικατάσταση να γίνει με αλφαβητική σειρά και συγκεκριμένα να ξεκινήσει από όσους τα επίθετα αρχίζουν από το Α και Β. Μετά την ολοκλήρωση του Α και Β θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση της ΕΑΑΑ.

2. Όσοι για οποιοδήποτε λόγω απώλεσαν ή θα απωλέσουν τα δελτία ταυτότητας ή τις κάρτες εισόδου θα πρέπει τα δικαιολογητικά να συνοδεύονται και με βεβαίωση της αστυνομικής αρχής ότι δηλώθηκε η απώλεια.

3. Οι αιτούντες την αντικατάσταση των ταυτοτήτων-δελτίων εισόδου θα μπορούν να κρατούν τις παλιές έως την έκδοση των νέων.

4. Για την παραλαβή των νέων δελτίων είναι απαραίτητη η προσκόμιση των παλιών η οποίες θα αποστέλλονται στην ΕΑΑΑ για καταστροφή.

5. Τα σημερινά δελτία ταυτότητας και οι κάρτες ελευθέρας εισόδου θα ισχύουν κανονικά έως ότου ολοκληρωθεί πλήρως η αντικατάστασή τους.

6. Όσα δελτία ταυτότητας και κάρτες ελευθέρας εισόδου είναι νέου τύπου, δηλ έχουν εκδοθεί  μετά τις αρχές του 2016 δεν χρειάζονται αντικατάσταση.

Σημ. Εφιστάται η προσοχή των μελών στην ακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται και ιδιαίτερα των ορφανικών σχετικά με το Βαθμό του/της συζύγου, που πρέπει να είναι ο πραγματικός αποστρατευτικός βαθμός και όχι αυτός που αναφέρεται για την απονομή μερίσματος.

ΥΓ. Όλα τα δικαιολογητικά και οι οδηγίες συμπλήρωσης είναι αναρτημένα στο:  https://www.eaaalar.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=12&Itemid=14

ΕΑΑΑ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ